Премахването на психотестовете за водачите в обществения транспорт не е

...
Премахването на психотестовете за водачите в обществения транспорт не е
Коментари Харесай

Магдалена Милтенова: Премахването на психотеста няма да се отрази на пътната безопасност

Премахването на психотестовете за водачите в публичния превоз не е притеснително. Не е належащо водачите да минават тест на всеки три години. Това няма да се отрази на пътната сигурност . Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Тя акцентира, че при назначението на лидер в публичния превоз, той наложително минава психо тест. По думите й с премахването на теста на всеки три години е комплициран завършек на една корупционна процедура - да се издават подправени документи за психологично здраве.

Като главен проблем в сектора Милтенова уточни неналичието на фрагменти . Според нея публичните транспорти не съумяват да привлекат младежи, тъй като не може да предложи атрактивни условия за работа. Тя уточни, че точно за това фирмите не могат да си разрешат да пресяват така и така дребното претенденти. Милтенова акцентира, че в случай че няма нови фрагменти, до 2-3 години автобусните транспорти ще изпаднат в тежка рецесия.

Тя разяснява и тематиката за контрола над водачите. Според нея е притеснително, че се откриват от ден на ден дрогирани и пияни водачи. Всяка заран водачите дават проба за алкохол, само че не можем да ги направляваме какво вършат през свободното си време, добави тя.

Милтенова сподели още, че Конфедерацията на автобусните превозвачи ще упорства категорията труд за водачите да стане 2-ра категория.
 Шофьорите от публичния превоз няма да се явяват на 3 години на психо тест
Шофьорите от публичния превоз няма да се явяват на 3 години на психо тест

Прегледът остава необходим при издаване или възобновяване на СУМПС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР