Премахването на проблемите, произтичащи от увеличението на цените, причинено от

...
Премахването на проблемите, произтичащи от увеличението на цените, причинено от
Коментари Харесай

Вижте кои са някои от водещите приоритети на Ердоган frognews.bg

" Премахването на проблемите, произлизащи от нарастването на цените, породено от инфлацията, и компенсирането на загубите на богатство са най-неотложните въпроси през идващите дни. За нас не е мъчно да ги решим ", сподели в първото си изказване след триумфа на втория тур турският водач.

 

Новият интервал ще бъде ориентиран към вложенията, заетостта, производството и износа. Икономическите цели на президента обгръщат нови решения за съкращаване на инфлацията, ограничения за справяне с несъразмерното нарастване на наемите и обезпечаване на непоклатимост и доверие в стопанската система.

 

Ердоган даде обещание също така, че близо един милион сирийци ще бъдат върнати в границите на една година.

 

Макар президентът да разгласи, че до момента 600 000 сирийци са се завърнали в страната си, ще бъдат подхванати нови стъпки за ускорение на завръщането. Една от тези стъпки се подхваща с плановете за къщи на брикети в северната част на Идлиб. Досега в северната част на Идлиб са издигнати към 107 000 къщи от брикети за завръщането на сирийците. Работата ще бъде ускорена, с цел да се приключат строителните действия тук допустимо най-скоро. Цялото финансиране на този план ще бъде обезпечено от Катарския фонд за развиване. 

 

Очаква се в границите на няколко години да бъдат издигнати 240 000 непрекъснати къщи. По този метод се цели в тези райони да бъдат заселени 1 милион сирийци.

 

Друг водещ приоритет на Ердоган ще бъде построяването на 650 000 домове в земетръсни зони, от които 143 000 селски. Очаква се 319 000 от тези домове да бъдат подготвени през октомври-ноември тази година. Освен това, ще се укрепи и конструирането на непрекъснати жилища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР