Премахването на палатковите лагери от кръстовищата в София било с

...
Премахването на палатковите лагери от кръстовищата в София било с
Коментари Харесай

Премахването на блокадите по кръстовищата било решено на коалиционния съвет

Премахването на палатковите лагери от кръстовищата в София било за "да се предотврати дребна градска революция ". Това сподели водачът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти " Валери Симеонов. Той изясни, че решението за премахването на блокадите в цялата страна е взето по време на вчерашния съдружен съвет.

Симеонов изясни, че в последните дни е имало "доста притеснителни сигнали ", защото е имало подписка от жители, които се провеждат за контрапротест против блокадите на основни кръстовища в столицата.

"Протестите доста съществено нарушават закона и към този момент 30 дни и лимитират правата за свободно напредване на жителите в редица градове на България. Няма по какъв начин изпълнителната власт и съдружното ръководство да гледат безразлично на това нарушаване ", уточни ръководителят на НФСБ пред Нова телевизия.

Симеонов не заяви кой е предложил премахването на палатките. Управляващата коалиция обаче обсъждала обстановката към час.

Като хулигански дейности той дефинира полетелите нощес яйца и домати към постройката на централата на НФСБ.

"Става въпрос за нарушаване на публичния ред и за безчинство. Това е сигнал за ескалацията на агресивността на тази лимитирана група хора, която се управлява от неразбираеми субекти или разнородни такива. Поведението ѝ не може да бъде планувано и не може да продължава по този начин ", посочи Симеонов.

Лидерът на патриотичната партия означи, че му се е наложило през вчерашния ден да влезе в ролята на "вестоносец на неприятни за митинга вести ", визирайки новината, че нито министър председателят Бойко Борисов, нито държавното управление ще подадат оставка. "В такива случаи експанзията се насочва против вестоносеца, само че аз оповестих решенията на съдружния съвет, взети след 4 часа диалози ", сподели той.

Лидерът на НСФБ разяснява и изявлението на вицепремиера Томислав Дончев от през вчерашния ден за възможната оставка на държавното управление през септември. "Такъв вид не е обсъждан преди, нито в телефонни диалози. Това е било негова позиция ", безапелационен е Симеонов.

Той означи, че няма терзания дали партията му ще влезе или не в идващото ръководство, допълвайки, че това ще бъде решено от гласоподавателите, в случай че са удовлетворени.

"Ние сме определени - ГЕРБ и "Обединени патриоти ", с над 1,5 милиона гласа на постоянни избори, приети от всички. Ще има избори, само че това ще стане факт след 6 месеца. Възможни са разбърквания и това е естествено и обикновено в една демократична страна. В това няма драма. Не виждам за какво страната би трябвало да се вкарва в съществени разноски. Не виждам и съществени претенции от страна на протестиращите. Виждам една битка за власт, само че не по конституционния ред ", посочи съпредеседателят на "Обединени патриоти "

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР