Премахването на машинното гласуване има приносен характер. След като се

...
Премахването на машинното гласуване има приносен характер. След като се
Коментари Харесай

Deus ex machina

Премахването на машинното гласоподаване има приносен темперамент. След като се организираха сума ти състезания за машини, с цел да бъде определена най-чревоугодната оферта, внезапно се оказа, че машини за изборите въобще не са нужни.

Наскоро правосъдният министър при инспекционно посещаване във Върховния касационен съд (ВКС) заключи своя десетилетен разбор с неразбираеми думи, чиято есенция изтече под формата на ферментиралата констатация, че всичко, що е от индивида, може да се обърне против него. Демек, инцидентното систематизиране на делата във Върховен касационен съд, въпреки и реализирано от машини или даже точно поради това, може да бъде манипулирано. Не от машината, а от това, човешкото, което основателят й е оставил у нея като своя биометрия.

Не си припомням този спам на мисълта да бъгва със подозрението си машините на прокуратурата и на следствието, употребявани при инцидентното систематизиране на делата там. У нас машините са оперативно забавни единствено по отношение на обективното у тях, изключително в случай че то не е програмирано да филтрира политически неуместното.

Затова времянките във властта избират " Аз, роботът " - машините да правят единствено това, което човешките закони им сковават изначално. И като познаваме качеството на законите в последно време, напълно умишлено се убеждаваме, че технологията се оказва длъжна да оказва помощ на ръководещите с жертвоготовната благодарност на депутати и министри - тези квантови частици на безредната партийната преданост. Ако зависеше от ГЕРБ, теорията на относителността щеше да важи единствено за тях, доколкото време-пространството се огъва единствено под натиска на нечия вселенска нелепост. Като да вземем за пример да си купиш на ниска цена тераса или апартамент, в случай че си натрупал в дюшеци стотици милиони от партийното завихряне на хаоса. Може би таман по тази причина Айнщайн е нарекъл теорията си относителна, предусещайки прииждането на политическа сила в най-корумпираната част на Европа, която ще е изцяло еквивалентна на масата си. Дебелото е пламенно. И краде със скоростта на светлината. На квадрат.

Ако се замислим - колкото повече машини отстраняваме, толкоз по-дигитално духовни ставаме, а електронното ни държавно управление ще се рее безконтролно, безочливо и ефимерно в ефира на етера, високо над вота. Затова приказва се, ще си купуваме суперкомпютър - подобен, какъвто нямат и най-богатите, та да замести и подчини всички останали електронни бръмбазлъци. Много по-лесно ще бъде да манипулираш единствено него, в сравнение с всяка една машина за гласоподаване. По-общонародно е да се схванеш с един в името на всички, в сравнение с с всички в името на един. Така работи демокрацията в постиндустриалното общество.

Скъпо било машинното гласоподаване.

Ръчното гласоподаване било на ниска цена.

Скъпи сме на триците, евтини - на брашното.

В Европа малко страни употребявали гласоподаване посредством машини. Но в Европа, и освен там, малко страни са по-корумпирани от България и още по-малко повтарят на гласоподавателите си като на малоумници, че правят закононарушение, в случай че продадат гласа си. Машината не би купила този глас, тъй като напълно вярно не би му дала стойност. За времянките политици обаче той е най-ценен актив, въпреки и добит по незаконен метод.

Приносният темперамент на премахването на машинното гласоподаване се състои в това, че то коментира на народа заплахата от цифровизацията. След като опазиха персоналните си данни по европейски обичай и накараха покорно компаниите като гламави да пишат правила против изпирането на техните пари, властващите партийци скочиха и на изборните машини. Целомъдрието и обективността им е плашеща, а богът в тях употребява единствено нулева алгебра. В последна сметка всичко, основано от индивида, може да бъде изкористено и да тръгне против основателя си. Нали? Ако използваме компютри, нашият Франкейнщайн може да се окаже по-неудобен, в сравнение с скърпен ръчно. Пък и си е по-друго да опипаш, да усетиш физически безсмислието на гласа си, преди да го пуснеш в урната като хартиена птичка в клетка. Не е ли по този начин? Машината не дава такова достолепно чувство за независимост.

Днес можем без машини за гласоподаване, на следващия ден ще минем и без гласоподаване. И то е несъвършено като компютрите. Нали от хора се прави.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР