Премахване на регистрацията на пътните превозни средства по области и

...
Премахване на регистрацията на пътните превозни средства по области и
Коментари Харесай

Обмисля се отпадане на регистрацията на колите по области и даване на номера в частни пунктове

Премахване на регистрацията на пътните транспортни средства по области и правенето й в частни пунктове, с изключение на в тези на Пътната полиция, плануват промени в новия Закон за пътните транспортни средства, който е измежду трите, заменящ сегашният Закон за придвижване по пътищата. Основната цел на смяната е да се постави завършек на висенето по опашки за номера, научи " Дневник " от Министерството на превоза.

След смяната регистрационните табели на колите към този момент няма да стартират с букви, които показват региона, в която са регистрирани те, а ще се състоят от комбинации от числа и букви. Така, без значение от местожителството на лидера, той ще може да мине обзор и да получи номер на всички места в страната.

Частните пунктове, които ще получат право да регистриран коли ще се управляват от Министерството на превоза, която поема от Пътната полиция и тази активност. Промяната се постанова и от европейския правилник, който изисква дейностите по регистрация и надзор на редовността да са в един орган. Сега регистрациите са в Пътна полиция, а контролът на пунктовете за прегледи е към Министерството на превоза.

Държавата ще дефинира таксата за регистрация

Предвижда се таксата за услугата да бъде избрана от страната. Размяната на отговорности сред Пътна полиция и Министерството на превоза включват и пътните служители на реда да ревизират на пътя водачите на рейсовете и камионите и за съблюдаване на режимите за шофиране и отмора, дали няма случай на претоварване и така нататък

Сега този надзор се прави от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", която е към Министерството на превоза.

С премахването на районния принцип в номерата ще се разреши на водачите да записват колите си във всяка точка на страната, без да се лимитират до града, в който живеят.

Няма да има всеобща подмяна на номерата

След смяната на номерата не се планува замяната на тези на към този момент записаните. Новите табели ще се поставят при първа регистрация на транспортното средство в страната, както и при обособени случаи на промяна на собствеността, сред притежатели от разнообразни области.

Друга оригиналност, също пристигнала след напън от Брюксел е въвеждането на един ваучър с чип, който заменя сегашните огромен и дребен ваучър и в него има всички данни от тях. Той ще е с типа и размерите на сегашните шофьорски книжки, а при инспекция на пътя, информацията от чипа ще се чете със специфични устройство, с които пътните служители на реда ще бъдат снабдени.

Кога могат да станат факт измененията

В момента върви обобщаване на предложенията, появили се в границите на публичните разисквания на проектозакона за пътните транспортни средства. След това пътят му минава през координиране с всички заинтригувани институции, одобрение от държавното управление и гласоподаване в комисии и в пленарна зала в Народното събрание. При състояние, че концепциите останат в Закона за пътните транспортни средства, те могат да станат факт след сред осем месеца и една година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР