Премахване на поста главен прокурор и оставката на поискаха юристи,

...
Премахване на поста главен прокурор и оставката на поискаха юристи,
Коментари Харесай

Адвокати и юристи поискаха оставката на Гешев и премахване на поста главен прокурор

Премахване на поста основен прокурор и оставката на желаеха адвокати, юристи и жители. Те излязоха на митинг пред Съдебната палата, който минава под мотото „ Правосъдие без каскет “, съобщи кореспондент на БГНЕС.
В демонстрацията проведена от „ Правосъдие за всеки “ се причислиха БОЕЦ, „ Да, България “ и жители.
 От Българска социалистическа партия упрекнаха Караянчева, че пречи на чуването на Гешев в Народното събрание От Българска социалистическа партия упрекнаха Караянчева, че пречи на чуването на Гешев в Народното събрание
Депутатите се скараха още веднъж поради чуването на основния прокурор Иван Гешев в Народното събрание. Още при започване на съвещанието Антон Кутев...
„ Не съм склонен с метода, по който прокуратурата работи, по-скоро не работи. Тя би трябвало да се освободи от каскетите си, с цел да може да има в действителност правораздаване за всеки, а не прокуратурата да играе сляпа за съответни каузи, политици, среди от хора, за които няма закони “, сподели Георги Стоев, който въпреки и да не е правист или юрист е на митинга, тъй като не е склонен със протичащото се в системата.
По думите му от 10-15 години нещата не се случват както би трябвало. Според младия мъж, Иван Гешев не е трансформирал, тъй като и предшествениците му са си затваряли очите и са направлявали самите прокурори, които би трябвало да взимат решения.
„ Гешев по-скоро е една кулминационна точка на това, което преди се е случвало. За мен той е един от най-слабите основни прокурори, колкото и тази позиция да е изцяло непотребна. Промяната ли? За начало Гешев би трябвало да бъде отстранен, както и позицията. Също по този начин би трябвало да се освободят парламентарно избраните членове на Висш съдебен съвет, които оказват въздействие върху цялата правосъдна система “, добави Георги Стоев.
На митинга бе и юрист Албена Белянова, съгласно която в прокуратурата не би трябвало да има каскети, тъй като единствено по този начин може да имаме господство на закона и всички да бъдем равни пред закона.
 МлаДа България: Екологичен потенциал пита, Гешевтурата мълчи МлаДа България: Екологичен потенциал пита, Гешевтурата мълчи
В акция тази заран членове на МлаДа България сложиха на фасадата на Съдебна палата стикери с 6 от въпросите, заложени от депутати в...
„ Върховенството на закона е в колапс. Напоследък сме очевидци и на такова законотворчество, което построява едни закони, които служат, с цел да опазят мутрите от народа, а не да бъде защитаван народът от, съобщи тя и добави, че желае децата й желаят да порастват в правова страна, с цел да останат в България.
Според нея Гешев е трансформирал прокуратурата със скандалното му предопределение. " Това беше една проява, че без значение от учебен ценз, какво си градил като професионална кариера ги може да бъдеш турен някъде от някого, с цел да обслужваш ползите на един дребен кръг от хора, а не на българския народ “, съобщи тя.
След митинга си пред Съдебната палата те ще се включат в 77-я антиправителствен митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР