Премахнати са 35 опасни дървета в Радомир, съобщи кметът на

...
Премахнати са 35 опасни дървета в Радомир, съобщи кметът на
Коментари Харесай

Премахнаха 35 опасни дървета в Радомир

Премахнати са 35 рискови дървета в Радомир, заяви кметът на общината Пламен Алексиев. По думите му те били остарели, разрушавали покриви, повдигали паважа. В региона на градския стадион били отсечени 10 тополи, които се оказали кухи. Премахваме дърветата от всички тротоари, тъй като пречат, уточни Алексиев.

Първоначално хората негодували, само че след това приели позицията, че мястото на дърветата е в алеите, а не на тротоарите, разяснява радомирският кмет.
Предстои да бъдат сменени брезите и кестените - към 40 на брой в центъра на града, по алеята, свързваща площад "Свобода " с музей "Войнишко въстание ". Мястото е емблематично за града, алеята е обичано място за разходка на радомирци, по тази причина имаме намерение да организираме допитване по отношение на подмяната на дърветата, сподели Алексиев.

Кметската администрация предлага старите кестени и брези да бъдат отстранени и подмени с нови, да се инсталира поливна система, да се създадат нови бордюри и се сложат пейки. Според Алексиев обновяването ще коства 30 000 лева и общината има подготвеност да го финансира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР