Премахната е оградата, която преграждаше пътя до плажа край лятната

...
Премахната е оградата, която преграждаше пътя до плажа край лятната
Коментари Харесай

Премахнаха оградата по пътя към „Летния сарай“ на Ахмед Доган

Премахната е оградата, която заграждаше пътя до плажа край лятната резиденция на Ахмед Доган в парк „ Росенец “. Това е станало непринудено и след инспекция от общината, настояват от администрацията.
Обрат по проблема " Росенец ": Община Бургас си върна пътя към плажа, само че оградата към този момент остава Общинските съветници взеха решението, до момента в който бяха под блокада от протестиращи
По обед откриваме, че част от оградата е демонтирана и оставена настрана, а достъпът до плажа е свободен.

Месец след всеобщото плажуване на „ Росенец “ съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов още веднъж опита през днешния ден да стигне до брега по пътя. По-рано през днешния ден той разгласи, че пътят към момента е заграден непозволено.
Христо Иванов: Пътят до плажа „ Росенец “ още е заграден непозволено Той упорства за плажа да бъде публикуван акт за държавна благосъстоятелност
„ Оградата явно може във всеки един миг да бъде върната. За това предизвестяваме кмета на Бургас, че в случай че тук не бъде бързо открита правда, което значи оградата напълно да бъде отстранена и да минава единствено по границата на частния терен… или не дай си, Боже, отново бъде заграден пътя, ние ще организираме ново всеобщо плажуване “, сподели Иванов след премахването на заграждението.

От администрацията на кмета на Бургас обясниха, че след сесията предходната седмица, на която бе решено пътят край резиденцията да бъде върнат на общината, специалисти са създали инспекция.
Нарушения в " Летния сарай ": Какво откри инспекцията на прокуратурата? Проверката, в която са взели участие строителният надзор и морската администрация, е извършена във вторник и сряда
„ Установиха несъответствия и бяха дадени наставления за неотложно унищожаване на оградата, която не беше на мястото, на което би трябвало да бъде и бяха изискани документи за всички здания, които са на място в парцела, с цел да се откри дали те правомерно се населяват “, изясни Чанка Коралска, зам. кмет по строителство.

Пред резиденцията сега са струпани строителни материали. Неофициално обясниха, че се ремонтира потърпевшата преди няколко месеца при пожар част от постройката. От другата страна на резиденцията пък се правило брегоукрепване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР