Премахна апликацията Onavo VPN от онлайн магазина Google PlayПотребители на

...
Премахна апликацията Onavo VPN от онлайн магазина Google PlayПотребители на
Коментари Харесай

Facebook се отказа от шпионско приложение

Премахна приложението Onavo VPN от онлайн магазина Гугъл Play

Потребители на Фейсбук са давали достъп на персоналните си данни против възнаграждение (източник: CCO Public Domain)

Фейсбук e премахнала мобилното приложение Onavo VPN от онлайн магазина Гугъл Play. То се използваше от самата обществена мрежа за събиране на данни за потребителите против възнаграждение.

Платеното събиране на данни от обществената мрежа ще продължи, само че Фейсбук ще направи всичко допустимо потребителите да схванат ясно какви последици може да има за тях присъединяване им в сходни стратегии, заяви TechCrunch.

По-рано тази година се разчу за програмата „ Project Atlas ”, в границите на която Фейсбук заплаща на потребителите по 20 $ на месец плюс награди, с цел да конфигурират VPN приложението „ Фейсбук Research ” за iOS и Android.

Приложението има достъп до телефонните диалози, SMS-те, данните от браузъра и друга лична информация. Оказа се, че планът е пуснат в деяние още през 2016 година, а събраните данни са употребявани за разбор на навиците и пристрастията на потребителите.
още по тематиката
През август м.г. Apple отстрани от своя магазин приложението Фейсбук Onavo Protect, което изпълняваше сходни задания. Фейсбук Research даже употребява кода на Onavo.

„ Проучването на пазара оказва помощ на фирмите да основават по-качествени артикули за хората. Преместваме фокуса си върху платените пазарни изследвания, което значи, че ще приключим с програмата Onavo ”, споделят от пресцентъра на Фейсбук.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР