Преливането на кръвна плазма от излекувани от Covid-19 на новозаразени

...
Преливането на кръвна плазма от излекувани от Covid-19 на новозаразени
Коментари Харесай

Ефикасността на кръвната плазма при пациенти с Covid-19 е съмнителна

Преливането на кръвна плазма от излекувани от Covid-19 на новозаразени пациенти с патогена не им подсигурява, че няма да изкарат болестта в тежка форма и няма да умрат от него, предава Франс прес.

Този способ е публично позволен в някои страни, измежду които попадат Индия и Съединени американски щати.

Според оповестено индийско проучване кръвната плазма от оздравели пациенти е потвърдила лимитирана резултатност при лекуването на пациенти със умерена форма на Covid -19.

Този извод бил изработен по време на клинични тествания, осъществени на инцидентен принцип, в десетки индийски държавни и частни лечебни заведения. Методът не е довел до намаление на броя на смъртните случаи. Преливането не е помогнало и за възпрепятстване на заболяването да премине от умерена в тежка форма.

Проучването е било финансирано от Индийския съвет за медицински проучвания. Били са проследени 464 случая на пациенти на междинна възраст 52 години. Те били разграничени на случаен принцип в две групи. Контролната група от 229 пациенти получила обичайно лекуване против Covid-19, до момента в който 235 инфектирани получили преливания с кръвна плазма от оздравели плюс нормалното лекуване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР