Прекратяват извънредната ваканция за децата от кърджалийското училище, в което

...
Прекратяват извънредната ваканция за децата от кърджалийското училище, в което
Коментари Харесай

Учениците от кърджалийското училище ще учат в други сгради след срутването

Прекратяват изключителната почивка за децата от кърджалийското учебно заведение, в което пропадна стълбище. Инцидентът стана във вторник по време на празненство, напомня Нова тв.

Когато преди година е изработен огромен ремонт на Средно учебно заведение " Отец Паисий ", не е било планувано градивно проучване на постройката. Работата е включвала главно саниране. Днес поради пропадналото стълбище по-голямата част от нея не може да се употребява. След съвещание на спешния щаб в града беше решено, че децата ще се върнат в клас, само че в разнообразни здания.

„ Целият начален стадий остава в двете здания, бизнес развъдник и съществуващата постройка в този момент на учебно заведение „ Отец Писий ”. Прогимназиалният стадий ще бъдат ориентирани към строителния колеж в Кърджали, а гимназиалният стадий ще бъдат ориентирани към Електрониката и Механотехникумът ”, сподели шефът на учебното заведение Златко Атанасов.

 До дни би трябвало да завърши проектирането на нови стълбища в постройката. Освен централното, което пропадна, ще се гради и евакуационно.

„ Външното стълбище би трябвало да завърши сред 6 и 10 януари. Проектът ще ни обезпечи опция всички деца да се върнат в учебното заведение ”, съобщи  кметът на община Кърджали Хасан Азис.

Пропадането на стълбището предизвика проучване на всички образователни здания в Кърджали, с цел да се избегнат бъдещи произшествия. Очаква се ремонтите в постройката да лишават най-малко 2 месеца, а пари ще се търсят от междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерски съвет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР