Прекратяват ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Той обаче ще

...
Прекратяват ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Той обаче ще
Коментари Харесай

Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб

Прекратяват ежедневните брифинги на Националния действен щаб. Той обаче ще продължи да действа до 31 декември, а данните за инфектираните ще бъдат обявявани на осведомителния уебсайт. Това съобщи тази заран министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет

„ Днес стават 100 дни откогато издадох заповедта за Националния действен щаб. Благодаря на всички българи за проявената дисциплинираност и за напъните на всички, които работят на своя пост ”, добави Борисов.

„ Ние се справихме прелестно в една доста тежка болест и пандемия. Надяваме се всичко да утихне, да няма втора и трета вълна ”, сподели министър председателят.

Борисов разясни, че щабът не се разформира и че ще продължи да работи до края на годината, с цел да има подготвеност за реакция, в случай че има утежняване на обстановката.  Той ще продължи да да подсигурява снабдяването и запасите от медикаменти, дрехи, проби и др,

„ Това непрекъснато включване на Щаба основава безпокойствие. Вирусът не е утихнал, само че ние психически желаеме да се върнем към естествения метод на живот. Това е добре за финансите, стопанската система, само че и за психологичното здраве на хората ”, добави министър председателят.

Борисов означи, че не би трябвало да се позволява грешката от прилежаща Северна Македония, която в последните дни изпусна контрола и случаите на новозаразени внезапно се повишиха.

„ Избегнахме това, което се случи в доста страни по света, поради дисциплината на народа – показахме като нация, че можем да се пазим и да се съхраняваме. Дистанцията, дисциплината и дезинфекцията дадоха опция да подготвим лечебните заведения, облеклата и медикаментите. Вложи се голям труд. Успяхме да третираме от първия момент болните с това, което се появи в света като най-ефективно. Това, което направихме, е знамение и никой е света не можа да го направи “, добави той.

Относно рестриктивните мерки за влизане на жители от трети страни и мощно наранени страни от Европейски Съюз, Борисов разгласи, че за тях карантината остава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР