Прекратяването на огъня по хуманитарни причини между украинските и руските

...
Прекратяването на огъня по хуманитарни причини между украинските и руските
Коментари Харесай

ООН: Изгледи за примирие в Украйна няма

Прекратяването на огъня по филантропични аргументи сред украинските и съветските сили в Украйна сега не се обрисува , само че е допустимо да бъде реализирано до няколко седмици.

Това съобщи шефът на Службата за филантропична помощ на Организация на обединените нации Мартин Грифитс. Той направи тези мнения по време на брифинг пред кореспонденти в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, прецизира Агенция Франс Прес.

Този месец Грифитс се срещна с високопоставени чиновници в Москва и Киев, с цел да разиска стремежите на Организация на обединените нации за филантропично преустановяване на огъня и методите за възстановяване на системата за известяван на страните за евакуация и придвижване на филантропични доставки.
 Зеленски: Русия стартира офанзивата против Донбас
Зеленски: Русия стартира офанзивата против Донбас

Украинската войска оказва опозиция

Очевидно е, че към момента нямаме въведено филантропично преустановяване на огъня от съветска страна, сподели той. " Навлязох в доста елементи по този въпрос и те продължиха да дават обещание да ми върнат детайлности за тези оферти .

В момента, в случай че мога да приказвам от името на съветските управляващи, те не слагат локалното преустановяване на огъня преди всичко в дневния си ред.

В момента прекратяването на огъня не е на дневен ред. Може да се появят след няколко седмици. Може да са малко по-дълго ", уточни Мартин Грифитс

Ръководителят на филантропичната активност на Организация на обединените нации добави, че тази седмица ще пътува до Турция, с цел да разиска с президента Реджеп Тайип Ердоган и други публични лица вероятностите за осъществяване на филантропични договаряния сред Украйна и Русия.

" Турция съумя да се показа и на двете страни като в действителност скъп и потребен хазаин за тези договаряния ", сподели той.

Представителите на Организация на обединените нации възнамеряват да изпратят филантропичен ескорт през идващите няколко дни в източната Донецка област, където подкрепяните от Русия сепаратисти оповестиха република, а оттова доставките на помощи ще отидат в Луганск, различен сепаратистки район, сподели той.
 Русия твърди, че е свалила три украински изтребителя
Русия твърди, че е свалила три украински изтребителя

Поразени са и 11 дрона

Грифитс не сподели по кое време ще се срещне с Ердоган, само че в началото съобщи, че възнамерява да дойде в Турция в сряда и да отпътува в четвъртък.

Малко след изказването си обаче той е дал позитивен тест за COVID-19, което го е принудило да отсрочи пътуването си за неуточнена дата, заяви екипът му за Агенция Франс Прес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР