Прекратяването на концесията на пристанище Росенец е закъсняло. Това каза

...
Прекратяването на концесията на пристанище Росенец е закъсняло. Това каза
Коментари Харесай

Илиян Василев: Президентът Радев е последният, който осигуряваше политическия тил на операциите на Лукойл у нас

Прекратяването на концесията на пристанище " Росенец " е закъсняло. Това сподели в изявление за предаването " Нюзрум " по Радио " Фокус " енергийният специалист и някогашен дипломат на България в Москва Илиян Василев. Според него решението няма минуси, а плюсовете са явни:

" Ще бъде изчистена тематиката с вноса, със документите на генезис на горивата, размерите, качеството, заплащанията и така нататък Всичко това ще бъде приведено в доста по-изчистено състояние, каквото беше и в първите години на работа на рафинерията, откакто беше добита от " Лукойл “.

Според него по-късно решение на Народното събрание горивата би трябвало да поевтинеят.

Илиян Василев е оптимист, че Министерството на превоза е способно да оперира пристанището " Росенец “: " Не виждам къде е казусът. Концесията не изисква кой знае какви кадрови запаси. Това е най-обикновена активност по защита на границата и надзор върху вноса. Това се случва на доста други пристанища “.

Що се отнася до острата реакция на президента по тематиката енергийният специалист изясни: " По времето на неговите служебни държавни управления той реализира някакви съглашения с " Лукойл “. В продължение на толкоз години, в които се занимавам с съветската тематика, знам, че от 1999 година до през днешния ден постоянно е имало заинтригувани лица от концесията, които в действителност осигуряваха политическия гръб на интервенциите на съветската компания. Последният от тях в тази дълга поредност е президентът Радев “.

За листата с имена на български политици, публицисти и общественици, оповестен в уеб страницата " Миротворец ", Илиян Василев изрази своето съмнение, че се употребява за отклонение на внимание.

" Когато някой реши да прави нещо, не го разгласява на маргинален уебсайт. Той може да е доста значим, само че такива уеб сайтове има доста. Не е част от държавни структури, не е обвързван с украинската страна. Просто някой се опита да си направи PR. Няма никаква опасност. Ясно е, че някой желае да се направи на жертва, да притегли малко повече внимание към себе си, да приравни опасността от Русия със опасност от Украйна. Да вкара някакво напрежение в двустранните ни връзки с Украйна. Както се споделя на съветски: " Малко ще погърмят, малко ще пошумят и всичко ще завърши “, счита той

" На депутатите, попаднали в листата на " Миротворец “ им трябваше контрапункт. Очевидно има някаква съгласуваност с съветското посолство “, подозира Илиян Василев.

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР