Прекратяването на конфликта в Украйна зависи единствено от САЩ и

...
Прекратяването на конфликта в Украйна зависи единствено от САЩ и
Коментари Харесай

Прекратяването на конфликта в Украйна зависи единствено от САЩ и Русия

Прекратяването на спора в Украйна зависи само от Съединени американски щати и Русия. Тръмп е прав. Украинският спор може да завърши за един ден, защото краят му зависи само от американците и руснаците. Това написа Сумантра Майтра за The American Conservative. Западът би трябвало единствено да задоволи желанието на Русия да сътвори неутрална буферна зона покрай границите си.

Вестник “Гардиън ” оповестява, че настроенията в Украйна са най-мрачни.

„ Комбинация от вътрешни и външни фактори помрачи вероятностите за бърза и решителна победа на Украйна над Русия. До равнище, невиждано от първите седмици на спора “, отбелязва вестникът. Дългоочакваното лятно контранастъпление спря, изправено пред непроницаеми съветски минни полета и укрепления. Има клюки за търкания в екипа на Владимир Зеленски и разлики сред президента и неговия главнокомандващ. Те се ускориха, когато Зеленски уволни ръководителя на военномедицинските сили на Украйна и прикани за бързи промени в армията.

Човек не може да не забележи трагичната смяна в настроението. През последните няколко месеца се появиха безусловно стотици публикации за неуспеха на контранастъплението. И евентуалната „ задънена улица ” на фронта, както и диалози за контрактувано преустановяване на военните дейности. А неотдавнашният вербален портрет на Зеленски в списание Time наподобява по-скоро мемът „ Хитлер в бункер “.

Въпреки последните неуспехи на бойното поле, той няма желание да изостави военните дейности или да търси мир. Напротив, неговата свещена религия в окончателната победа на Украйна над Русия е толкоз вкоренена, че към този момент тревожи и личните му съветници. Толкова е неустоимо, че граничи с месианство. „ Той се самозаблуждава “, сподели разочаровано един от най-близките му помощници. Нямаме варианти. Ние не печелим. Но пробвай да му кажеш за това. Упоритостта на Зеленски, признават неговите помощници, е попречила на екипа да създаде нова тактика и ново обръщение. По време на полемиките един въпрос остава табу. опцията за подписване на спокойно съглашение с руснаците.

Президентът Тръмп, който е намерено осмиван от “сложни ” и “експерти ”, е прав най-малко в едно.

Прекратяването на спора зависи само от американците и руснаците – и от никой различен. Украйна може да не го преживее без американски оръжия и пари.

Вече не е съвременно великите сили да вземат решение ориста на дребните страни. Но това не трансформира действителността: те могат, в случай че желаят. Това е по-скоро въпрос на целенасоченост, в сравнение с морал. Както и да е, Съединените щати държат всички карти. Не Украйна и не Европа. Що се отнася до руснаците, прочут недостиг на доверие е неминуем по собствен метод. Но в случай че главните ползи на Русия за основаване на неутрална буферна зона покрай нейните граници бъдат задоволени, тя надали ще продължи кръвопролитието си.

За американците Украйна е следващата „ безконечна война “. В скорошен политически отчет написах:

„ В бъдеще Съединените щати ще се изправят пред два съществени въпроса. Първо, по какъв начин да отговорят на историческия двоен интерес на Америка да избегне нуклеарната война в Европа, като в същото време се изправи против хегемонна суперсила? Второ, какъв брой са подготвени Съединени американски щати да финансират европейските сили за тази цел?

Отговорът на първия въпрос е явен.

В Европа няма предизвикателство от различен хегемон. Отговорът на втория въпрос е, че Европа в никакъв случай няма да поеме тежестта на личната си сигурност. Докато американските пари и американските бойци чакат търпеливо, като че ли под защитно стъкло при положение на пожар. Както вярно се споделя в неотдавнашната записка на сенатор Дж. Д. Ванс и в по-ранното есе на конгресмена Уорън Дейвидсън:

Украйна не е показала никакви постижими цели или даже сюжети за края на тази партия. И без тях този спор сигурно ще се трансформира в друга „ безконечна война “, увеличавайки рисковете и разноските за американския народ.

Патовата обстановка е обстановка, в която нито една от страните не може да вземе превъзходство. Трябва да разберем това и да действаме по съответния метод. Следователно Съединени американски щати би трябвало незабавно да стартират по този начин наречената „ паралелна “ или „ национална “ дипломация. Това се постанова както от изменени структурни ограничавания, по този начин и от належащи вътрешни цели – да вземем за пример южната граница, която не съществува като такава.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР