Прекратяване на съдебното и наказателното производство с мотив, че са

...
Прекратяване на съдебното и наказателното производство с мотив, че са
Коментари Харесай

Защитата на Овчаров иска прекратяване на процеса за Мини Бобов дол

Прекратяване на правосъдното и наказателното произвеждане с претекст, че са позволени основни нарушавания на процесуалните правила. За това настояха юристите на някогашния министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров по време на днешното правосъдно съвещание, на което би трябвало да стане ясно дали делото потегля всъщност или още веднъж ще бъде върнато на прокуратурата.

Припомняме, че в края на предишния месец прокуратурата внесе обвиняването против Овчаров и някогашния изпълнителен шеф на " Мини Бобов дол " Пламен Стефанов и някогашния заместник-министър Анна Янева. Те са упрекнати за умишлена занемареност в интервала от 25 май 2006 година до 18 март 2009 година, с вреди за над 24 млн. лв.. Деянието е квалифицирано от прокуратурата като изключително тежък случай, защото е последвало разкриване на произвеждане по неплатежоспособност.

Чрез подписания контракт за наем на " Ораново " ЕООД са трансферирани правата на рандеман, превозване и продажба на въглища от сектор " Бабино " и сектор " Бобов дол " от находище " Бобовдолски въглищен басейн ", от което е последвало разкриване на произвеждане по неплатежоспособност на " Мини Бобов дол " ЕАД.
 Не с 9, а с 24 млн. лв. ощетил Румен Овчаров
Не с 9, а с 24 млн. лв. ощетил Румен Овчаров " Мини Бобов дол "

Прокуратурата още веднъж го съобщи на съд, откакто делото беше върнато за промяна

И тримата подсъдими се явиха персонално в правосъдната зала.

За застраховане и протичане бързо на правосъдния развой са налице учредения да бъдат привлечени аварийни бранители, изиска от своя страна прокуратурата.

В правосъдната зала прокуратурата настоя да се отсрочи делото с мотив, че би трябвало да се разяснят правата за предявяване на цивилен иск по отношение на тримата подсъдими на представители на Министерство на стопанската система и енергетиката. Адвокатите на Овчаров отхвърлиха доводите с претекст, че няма никакво съображение за изясняване на гражданския иск на Министерство на стопанската система и енергетиката.

По думите на отбраната настояването за отсрочване на делото е безпричинно и са налице процесуални предпоставки за предоставяне на ход на делото. Едновременно с това отбраната не се съгласи с предявения цивилен иск с претекст, че той е изминал, не дава отговор на обвиняванията и липсва конкретизация за основни обстоятелства с оглед правото на отбрана. Съдът обаче одобри за взаимно разглеждане гражданския иск на " Мини Бобов дол " , посочен в обвинителния акт.

Припомняме, че делото към този момент беше върнато един път на Специализираната прокуратура от съда с искане за премахване на позволени процесуални нарушавания.
 Спецсъдът върна на прокуратурата обвиняването против Румен Овчаров
Спецсъдът върна на прокуратурата обвиняването против Румен Овчаров

Обвинението за занемареност за мини " Бобов дол "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР