Прекратява се издирването на Боян Петров, съобщи неговият приятел Кирил

...
Прекратява се издирването на Боян Петров, съобщи неговият приятел Кирил
Коментари Харесай

Приключи издирването на Боян Петров

Прекратява се издирването на Боян Петров, заяви неговият другар Кирил Петков, който взе участие в избавителната интервенция.

Спасителният хеликоптер, който по-рано през днешния ден излетя от Катманду, е прелетял постепенно до последния лагер под връх Шиша Пангма, само че следи от българския планинар не са открити. С хеликоптера са летели двамата българи Кирил Петков и Петко Петков, които са желали да се уверят още един път дали са огледани всички точки до базовия лагер.

След дни търсене и две седмици в неопределеност Боян Петров по този начин и не беше открит. Според алпинисти е допустимо да е паднал в пролука по пътя към върха.

"За страдание не открихме Боян, само че в този момент можем да си тръгнем, знаейки, че всичко допустимо в действителност беше направено. Специално желаеме да благодарим на 10-те приятеля на Боян, които през вчерашния ден финансираха този полет непосредствено, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите водачи на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се реализира! Бог да го елементарни Боян! ", написа във "Фейсбук " Кирил Петков от екипа на нашия планинар.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР