Прекратиха акцията по издирването на изгубилите се баща и син

...
Прекратиха акцията по издирването на изгубилите се баща и син
Коментари Харесай

ПСС за изчезналите баща и син: Няма шанс да бъдат намерени живи

Прекратиха акцията по издирването на изгубилите се татко и наследник под връх Ботев. Пред Bulgaria ON AIR ръководителят на акцията Емил Нешев от Планинската избавителна работа съобщи, че към този момент няма късмет двамата да бъдат открити живи.

В продължение на 4 дни планински спасители и доброволци претърсваха региона при мощно влошени метеорологични условия. И военни се включиха в претърсването, само че безрезултатно.

" Балканът и изискванията са извънредно сурови, не успяхме да ги открием... Те са се качили до върха, минали са около Райското пръскало, били са в 4.10 ч. на връх Ботев, към 20-часов преход са създали ", сподели за " България заран " Емил Нешев.
По думите му бащата и синът са тръгнали надолу с други двама души, решили са да вървят с хора, които познават региона. Двойките са се разделили към подслон " Бункера ", има подадена отметка от мобилните оператори, където последно са засечени, само че точно там периметърът за обхождане е голям.

" Джендемът е извънредно рисков и сложен регион, което може да се обходи е претърсено. Може да са затрупани от сняг и да не можем да ги забележим. Спорна остава информацията за планове първенец, дали въобще е техен. Със сигурност не са в сграда, ревизирали сме всичко ", уточни Нешев.

Според данните на придружавалите ги други двама туристи, мъжът и момчето са вървели доста постепенно.

" Това не е бил естествен ход. Все отново са ги изчакали до влизането в горския пояс, където все пак са се объркали за посоката. Основна причина, съгласно нас, е подценяване на изискванията в планината. Когато са тръгвали, времето е било обичайно и по-топло, само че имаше предизвестия за утежняване. Няма сигнали от тях, даже когато са знаели, че са се изгубили. Към настоящия миг няма късмет да бъдат открити живи ", добави Нешев.

Той напомни за следващ път, че планината е по-силна от всички и санкционира грубо непознаващите я.

" Те са минали около хижа Рай, даже не са се обадили, че отиват нагоре. Можеше да звъннат и в ПСС за съвет ", сподели още Емил Нешев. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР