Прекратена е дейността на два склада за съхранение и преработка

...
Прекратена е дейността на два склада за съхранение и преработка
Коментари Харесай

15 акта при внезапна проверка от служители на ИАГ в Угърчин и Луковит

Прекратена е активността на два склада за предпазване и преправка на дървесина. Съставени са 15 акта за нарушавания и са арестувани четирима систематични извършители през два дни. Това оповестиха от Изпълнителна организация по горите.
Екипи на ИАГ, РДГ-София и РДГ-Берковица организираха акция на територията на област Ловеч, в землищата на Луковит и Угърчин.
Проверяващите са съставили 15 акта за нарушавания на Закона за горите. Горските чиновници са спрели активността в едно сечище на физическо лице, където са открили маркиране в нарушаване на законовите условия. За други две насаждения са стартирани административно-наказателни производства като следва сезиране на способената прокуратура.
Проверяващите са задържали четирима систематични извършители в миг на осъществяване на противозаконна сеч в държавна горска територия. Задържани са три бензиномоторни триона, четири каруци и конете на бракониерите. Със съдействието на органите на полицията е открита самоличността на нарушителите.
Като най-често срещано нарушаване в обектите за предпазване и преправка на дървесина, горските чиновници установяват неналичието или неработеща система за видеонаблюдение, както и нерегламентирани входове за доставка на дървесина. Съставени са три акта за позволени нарушавания, като в два от обектите активността е спряна.
Нарушения са установени при инспекция на моторни транспортни средства, пренасящи дървесина без превозен билет и контролна горска марка. Проверяващите са глобили пет товарни автомобила без инсталирани GPS устройства за следене.
„ Предотвратяването на противозаконните действия може да стане единствено със взаимни старания на всички горски структури в страната, тъй че нашите старания ще бъдат ориентирани към активизиране на всички екипи и взаимни дейности на горските стопанства и районните дирекции по места, със съдействието на локалното население и органите на Министерство на вътрешните работи “, разяснява инж. Росен Райчев, шеф на дирекция „ Контрол на горските територии “ в ИАГ.
Проверките на територията на цялата страна не престават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР