прекрачат за пръв път прага на училището, ще получат книжка

...
прекрачат за пръв път прага на училището, ще получат книжка
Коментари Харесай

Старозагорските първолаци с подарък и послание от кмета

прекрачат за пръв път прага на учебното заведение, ще получат брошура с обичаното на генерации българи стихотворение на Леда Милева „ Зайченцето бяло “ и обръщение от кмета Живко Тодоров. В него се споделя:
  „ Скъпи, първокласнико, през днешния ден ти за пръв път, обезпокоен и разчувствуван, прекрачваш прага на твоето училище…. Пътят ще е дълъг, само че в него няма да си самичък, тъй като до теб ще върви твоят преподавател. Пожелавам ти от сърце твоят нов път да е прелъстителен и кондензиран с завършения, а дните в учебно заведение потребни, приятни и осъществяване с незабравими страсти! “, написа градоначалникът.   Специална " патриотична " тетрадка са приготвили за първолаците от старозагорската организцаия на Вътрешна македонска революционна организация. С красиви тетрадки за зардва своите най-малки почитатели и футболен клуб „ Берое “.
В 62 паралелки в 28 общински учебни заведения ще се образоват първокласниците през новата образователна година. 
Във всички учебни заведения се готвят да трансфорат в празник първия образователен ден за новите си възпитаници.
  Над 14 500 са общо учениците, които ще се образоват в старозагорските учебни заведения тази година. В актуализирани здания ще влязат въдпитаниците от междинното учебно заведение „ Иван Вазов “ и 9-тоосновно учебно заведение „ Веселин Ханчев “. През тази образователна година ще бъдат напълно актуализирани още две професинални гимназии -  по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер ” и по електротехника “Г.С.Ръковски “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР