Прекомерното харчене на бюджетни средства може да ни доведе до

...
Прекомерното харчене на бюджетни средства може да ни доведе до
Коментари Харесай

Милен Велчев: С бюджета за 2022 година инфлацията ще се увеличи

Прекомерното харчене на бюджетни средства може да ни докара до развиване, само че неподходящо в региона на обществените финанси. Желая триумф на новото държавно управление, само че ми светна една алена лампичка. Това съобщи някогашният финансов министър Милен Велчев пред Би Ти Ви.

Пътят, по който са тръгнали държавните финанси, няма да ни доведат до положително. Не съм обичал да залепвам етикети на бюджети, само че това е в действителност разхитителен, Той е предназначен да отговори на упования на обществото - пенсионерите имат потребност от по-високи пенсии, пандемията продължава, електрическата енергия нараства, уточни той.

Инфлацията, за която приказваме е функционалност на увеличените цени, на бързо растящата стопанска система, само че когато направуим сртавнение на инфлацията с еврозоната - най-малко 2 или 3% сме над междинното равнище в Европейския съюз. Държавните разноски ще подтикват това. След преизпълнението на този бюджет ще забележим по какъв начин страната харчи повече, в сравнение с е събрала, добави Велчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР