Прекомерната консумация на захар се отразява много на здравето ни.

...
Прекомерната консумация на захар се отразява много на здравето ни.
Коментари Харесай

Намалете захарта и ще останете изумени от последствията

Прекомерната консумация на захар се отразява доста на здравето ни. Тя провокира затлъстяване, промени в настроението, а също и същинско пристрастяване. Специалистите по хранене смятат даже, че захарта е по-опасна от мазнините, тъй като в множеството време не виждаме наличието й в храните. Например, знаете ли, че има захар в хляба, в кубчетата бульон и в готовите бебешки храни?

Френският уебсайт Sympa-Sympa.com споделя по какъв начин ще се чувствате, в случай че намалите количеството захар в хранителния си режим, което всекидневно е шест лъжици дневно.

Два дни по-късно настроението ви ще се стабилизира. Функционирането на храносмилатентата ви система ще се възстановява, защото организмът ще обработва храната по-добре.

И това е забавно: Кокосовото брашно – здравословно и без глутен - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Една седмица без захар: Ще се чувствате по-силни и ще имате повече сила. Ще започнете да спите по-добре и да се събуждате по-лесно.

10 дни без захар: Ще свалите 1-2 кг, артериалното ви налягане ще се възстановява. Кръвоносните ви съдове ще съдържат по-малко неприятен холестерол.

1 месец без захар: Състоянието на кожата ви ще се усъвършенства. Ще усещате по-интензивно усета на ястията. Обонянието ви ще стане по-чувствително.

След една година: Ще се чувствате по-силни, по-устойчиви и цялостни с сила. Ще свалите забележителен брой килограми. Имунната ви система ще бъде заздравена.

След пет години: Ще имате по-младежки тип от другите хора на вашата възраст и ще се разболявате по-рядко.

Източник: Profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР