Прекомерната грижа на мъж от Русе е причина 6 малки

...
Прекомерната грижа на мъж от Русе е причина 6 малки
Коментари Харесай

Спасиха бебета таралежчета

Прекомерната грижа на мъж от Русе е причина 6 дребни екземппляра от типа таралеж (Erinaceus concolor) да бъдат наложително настанени за доотглеждане в Спасителния център за диви животни на Сдружение с нестопанска цел „ Зелени Балкани “ в Стара Загора.

Жител на кв. „ Чародейка “ е намерил възрастен образец, който съгласно него е бедствал. Своеволно го е освободил в природата в близко село. След дни се открива, че животното е имало дребни.
 РИОСВ-Русе
Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда с е отзовават на сигнал през почивните дни и намират невръстните таралежчета под бетоновата плоча пред  жилищния блок . Предприети са нужните дейности до изпращането им в центъра.

Срещата с таралежи в градска среда не е извънредно събитие, защото те живеят наоколо до населявани от хора места като селскостопански дворове, покрайнини, градини, паркове, гробища.-->

Своеволната грижа за животното не всеки път е най-хубавото, което може да се направи за него. Обикновено напролет, лятото и до ранна есен е доста евентуално да бъде изместен женски таралеж, който има дребни, които ще останат без майка, какъвто е казусът в Русе.

Екоинспекторите приканват жителите да се обаждат в инспекцията или близкото горско/ловно стопанство при открит предпазен скотски тип.

Специалистите от Спасителния център за диви животни са изготвили нарочна директива, в която в детайли са разказани стъпките, които следва да се подхващат при намиране на бедстващ образец.

Тя е оповестена на интернет страницата на инспекцията на адрес:  http://www.riosv-ruse.org/signali/4060-kakvo-da-napravim-kogato-naberim-bedstashto-zhivotno.html 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР