Прекият вътрешнопартиен избор на председател на БСП ще бъде на

...
Прекият вътрешнопартиен избор на председател на БСП ще бъде на
Коментари Харесай

БСП избира нов лидер на 12 септември

Прекият вътрешнопартиен избор на ръководител на Българска социалистическа партия ще бъде на 12 септември, реши Националният съвет на партията, оповестиха участници в съвещанието, представени от Българска телеграфна агенция. На процедура, това значи, че в началото избраната дата, определена с решение на автограф - 26 септември е изменена и прегласувана по време на провеждащия се през днешния ден пленум на Националния съвет. Той се събира за първи път от три месеца насам.

Променена е и датата за партийния конгрес, плануван също с решение на автограф за 10 октомври. Новата дата е 26 септември. Упреци за политиката на партията, изключително в последната година е отправила вътрешно-партийната съпротива.  Българска социалистическа партия губи поддръжка е една от главните рецензии, отправени по време на дебатите през днешния ден от Кирил Добрев, считан за един от главните конктуренти на Нинова за партийния лидерски пост.

" Рестартирането на вътрешнопартийната акция би трябвало да се случи, откакто си създадем политически разбор, тъй като поддръжката към Българска социалистическа партия към този момент е изменена. Междувременно, нашата горделивост " Визия за България ", която ние промотираме две години, внезапно стартира да се извършва от ГЕРБ. Какви са аргументите за това? Защо се стигна дотук? Това ще бъдат съществени въпроси на идните конференции, и желаеме или не, хората ще ни питат ", е декларирал Добрев по време на форума, съгласно информация от неговия екип. Той не е отрекъл разривът сред него и Нинова. Не е загадка, че от много време имаме съществени разлики с ръководителя на партията. През цялото време като зам.-председател съм бил правилен към нея, само че предан само и единствено към Българска социалистическа партия. Не одобрявам и в никакъв случай няма да приема водеща политика в партията да бъде разделянето ", е показал Добрев. " Не одобрявам всеки, изразил друго мнение, да бъде заливан с мръсотия, определян като зложелател, ГЕРБ-аджия, подлога на Бойко Борисов и прислужник на Делян Пеевски. Не одобрявам особеното мнение да се пояснява като интервенция от външни сили и зависимости, а подозренията за благосклонности да бъдат наказвани с уволнения ", е декларирал той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР