Преките инвестиции от Франция възлизат на 1,028 млрд. евро, а

...
Преките инвестиции от Франция възлизат на 1,028 млрд. евро, а
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Износът от страната ни към Франция се е увеличил с 18%

Преките вложения от Франция възлизат на 1,028 милиарда евро, а френските компании, които развиват бизнес в България са над 200. Това стана ясно по време на среща във формат „ закуска с вложители “, която министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов организира с представители на френския бизнес у нас.

„ Френски компании са разкрили над 15 000 работни места в България “, сподели министър Стоянов. Той акцентира, че като толкоз огромен шеф e значимо тези компании да имат директен разговор с отрасловия министър и да слагат всички проблеми, които имат. „ Целта ни е дружно да търсим решенията и да открояваме предпочитаните сфери, в които да задълбочаваме партньорството “, акцентира още икономическият министър.

Франция е обичаен търговско-икономически сътрудник на България. Освен политически, културни и исторически връзки, сред двете страни съществуват и положителни търговски връзки, като през 2021 година стокообменът сред България и Франция отбелязва растеж от над 17% по отношение на 2020 година и е в размер на 2,2 милиарда евро.

Износът от България за Франция включва артикули на машиностроенето хранително-вкусовата и фармацевтичната индустрия, слънчогледово масло, минерални торове, царевица, етерични масла и други В тази връзка министър Стоянов подчертава върху обстоятелството, че износът от страната ни към Франция се е нараснал с 18% и е в размер на 1,2 милиарда евро през предходната година.

Представени бяха и концепцията за смяна метода на работа и ръководство на индустриалните зони в България. Сред главните проблеми, които представителите на френския бизнес показаха бяха дефицитът на фрагменти и потребността от разширение на дуалното образование.

Срещата се провежда с поддръжката на Посолството на Франция у нас и Френско-Българската комерсиална и индустриална камара.

Това е третата от поредност срещи във формат „ закуска с вложители “. Такива бяха към този момент извършени с представителите на австрийския и немския бизнес в България.

 

   Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР