Преките икономически загуби от коронавируса за Китай и други страни

...
Преките икономически загуби от коронавируса за Китай и други страни
Коментари Харесай

Оцениха над 280 млрд. долара щетите от коронавируса за световната икономика

Преките стопански загуби от ковид за Китай и други страни по света за първото тримесечие на 2020 година могат да възлязат на повече от 280 милиарда $. Такава оценка направи английската консултантска компания Capital Economics.
Ппри подобен сюжет, за първи път от 2009 година международната стопанска система няма да означи растеж на Брутният вътрешен продукт на тримесечна база, особено означават специалистите от компанията.
По отношение на краткосрочното влияние те съпоставят избухналата зараза в Китай с последвалите ограничавания в транспортната, туристическата и други обществено-икономически сфери с световната криза, настъпила вследствие на световната финансова рецесия от 2008 г. 
Оценките на консултантската компания въпреки всичко се основават на хипотезата, че разпространяването на вируса скоро ще бъде прекъснати и икономическите загуби  ще бъдат отчасти обезщетени от по-високите темпове на напредък през идващите тримесечия на 2020 година При този сюжет, съгласно Capital Economics, коронавирусът единствено ще забави растежа на международната стопанска система, само че няма да го анулира. По-точните оценки на прогнозните вреди от насилственото понижаване на бизнес интензивността в Китай и други страни по света заради експлоадирането на ковид ще могат да бъдат направени при започване на март тази година, когато ще са ясни и данните за търговията на Китай през първите два месеца на годината. Вчера китайските управляващи оповестиха, че анулират публикуването на статистически данни за търговията през януари, като дадоха обещание да разгласяват систематизирани данни за първите два месеца на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР