Преките чуждестранни инвестиции в Румъния са достигнали рекордно ниво за

...
Преките чуждестранни инвестиции в Румъния са достигнали рекордно ниво за
Коментари Харесай

Преките чуждестранни инвестиции в Румъния са достигнали рекордно ниво

Преките задгранични вложения в Румъния са достигнали рекордно равнище за първите 10 месеца на тази година – 11,3 милиарда евро, оповестява организация Аджерпрес, като се базира на обява във Facebook на премиера Николае Чука, заяви Българска телеграфна агенция.

Министър-председателят на Румъния отбелязва, че съгласно оценката на Националната банка на Румъния 2022-ра ще бъде годината с най-вече задгранични вложения.

Според Николае Чука тези данни демонстрират, че „ огромните вложители доста ясно виждат дълготрайните вероятности за напредък на румънската стопанска система и включват Румъния в изчисленията, свързани с пласирането на капитал ".

Чука отбелязва, че Румъния е страна със постоянна и работеща стопанска система, което се удостоверява от доверието на вложителите в потенциала за развиване на страната.

" Огромният приток на вложения в страната се вижда от темповете на напредък на националната стопанска система, многочислените бизнес благоприятни условия, които се появяват на вътрешния пазар, както и от основаването на нови работни места през идващия интервал, които са толкоз нужни за повишение на виталния стандарт на всички ", показва министър председателят.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР