Преките чуждестранни инвестиции в промишления сектор в област Добрич възлизат

...
Преките чуждестранни инвестиции в промишления сектор в област Добрич възлизат
Коментари Харесай

Ето как са разпределни чуждестранните инвестиции в област Добрич

Преките задгранични вложения в промишления бранш в област Добрич възлизат на 227,9 млн. евро, което съставлява и най-големият дял на вложенията на чужденци в района, сочат данните за 2018 година на Териториално статистическо бюро – Североизток. Спрямо 2017 година задграничните вложения в индустрията са нарастнали с 8,2%.
На втора позиция са вложенията в недвижими парцели – 53,8 млн. евро, което е с 81,8 на 100 повече от миналата година.
Според статистическите данни общо тези две действия образуват 90,3% от всички директни задгранични вложения. А относителният им дял нараства с 1,3 пункта по отношение на 2017 година
В бранша на услугите – търговия, ремонт на коли и мотоциклети, превоз, депозиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство, са вложени 24,1 млн. евро, което е растеж от 25,6 на 100.
Общо 311,8 млн. евро са директните задгранични вложения в нефинансовия бранш в региона през обсъжданата 2018 година, или с 15,4% повече по отношение на година по-рано. Делът им по отношение на общия размер на направените задгранични вложения в страната е 1,3%. По този индикатор региона се подрежда на 11-а позиция в народен проект.
И през 2018 година община Каварна остава най-привлекателна за непознатите вложители – вложените там средства от чужденци възлизат на 191,6 млн. евро. На второ място е община град Добрич със 70,3 млн. евро. Тези две общини образуват общо 84% от размера на задграничните вложения в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР