Преките чуждестранни инвестиции в България за 2019 година се равняват

...
Преките чуждестранни инвестиции в България за 2019 година се равняват
Коментари Харесай

Преките чуждестранни инвестиции в България за 2019 г. се равняват на 46,16 млрд. евро

Преките задгранични вложения в България за 2019 година се равняват на 46,16 милиарда евро, сочат данни на Българска народна банка.

Икономическият бранш, в който са регистрирани най-вече вложения е интервенциите с недвижими парцели, където задграничните директни вложения възлизат на над 10,6 милиарда евро за миналата година.

Вторият най-значим бранш, що се касае до задграничните вложения е преработващата индустрия, където са регистрирани съвсем 8,4 милиарда евро вложения.

Третият максимален дял в сегмента заемат финансовите и застрахователните действия с дял от малко над 8,1 милиарда евро.

След тях се подрежда търговията и ремонта на коли и мотоциклети с дял от съвсем 7,1 милиарда евро директни задгранични вложения за 2019 година.

Чуждестранните вложения в бранша на производството и разпределението на електрическа и топлинна сила и газообразни горива възлиза на малко над 3 милиарда евро през 2019 година.

След тях се подреждат вложенията в професионалните действия и научните проучвания с 1,7 милиарда евро.

Секторът на строителство регистрира 1,43 милиарда евро задгранични вложения за измиалата година.

Създаването и разпространяването на информация и креативен артикули е бранш, който е съумял да притегли малко над 1,4 милиарда евро задгранични вложения за 2019 година.

Некласифицираните директни задгранични вложения възлизат на 1,3 милиарда евро.

657 милиона евро са вложени в превоз, депозиране и пощи, а 610 млн. евро в хотелиерството и ресторантьорството.

На 604 милиона евро се равняват ПЧИ в бранша на добивната индустрия, а 472 милиона евро са вложени в административни и спомагателни действия.

291 милиона евро са вложенията в доставянето на води, канализационни услуги и ръководство на отпадъците. 249 милиона са ПЧИ в бранша на селското, горското и рибното стопанство.

145 милиона евро са вложени в просвета, спорт и развлечения, 13,8 милиона евро в хуманно опазване на здравето и обществена работа, 13 милиона в други действия и едвам 7,2 милиона евро са директните задгранични вложения в образованието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР