Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в нефинансовия сектор в област Варна

...
Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в нефинансовия сектор в област Варна
Коментари Харесай

Варна четвърта в страната по чуждестранни инвестиции

 Преките задгранични вложения (ПЧИ) в нефинансовия бранш в област Варна към 31.12.2018 година възлизат на 1 869.9 млн. евро по настоящи цени. През 2018 година най-голяма е цената на направените директни задгранични вложения в индустрията - 859.2 млн. евро. Следващи по размер на направените ПЧИ са бранш " Операции с недвижими парцели " - 315.2 млн. евро, бранша на услугите (търговия, ремонт на коли и мотоциклети, превоз, депозиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство) - 301.6 млн. евро и бранш " Професионални действия и научни изследвания; административни и спомагателни действия " - 222.8 млн. евро.

През 2018 година в структурата на директните задгранични вложения по стопански действия се следи повишаване на направените вложения в бранша на услугите, като относителният им дял се усилва с 0.6 пункта спрямо миналата година, до момента в който относителният дял на ПЧИ в индустрията понижава с 1.0 пункт спрямо 2017 година.

През 2018 година област Варна се подрежда на четвърто място в страната (след София (столица), Бургас и Пловдив) по мярка на директните задгранични вложения. Техният дял в общия размер за страната е 7.5% и надлежно 72.5% за Североизточния регион. В рамките на региона с максимален размер на направените задгранични вложения е община Варна с 927.7 млн. евро, следвана от община Девня със 786.8 млн. евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР