Прекъснатият заради пандемията от коронавирус шести сезон в историята на

...
Прекъснатият заради пандемията от коронавирус шести сезон в историята на
Коментари Харесай

Официално: Формула Е приключва сезона с шест състезания в Берлин

Прекъснатият поради пандемията от ковид шести сезон в историята на шампионата с електрически болиди Формула Е ще завърши с шест старта за девет дни в Берлин през август. Както се предполагаше, шестте старта ще бъдат групирани в три двойки, като всяка от тях ще употребява друга настройка на трасето на бившето летище „ Темпелхоф “.

Стартовете в немската столица ще се проведат надлежно на 5, 6, 8, 9, 12 и 13 август, като се чака четирите, които ще са през седмицата, да са с по-късен стартов час по отношение на двата през уикенда. Точните конфигурации и стартови часове на всички надпревари ще бъдат оповестени на по-късен стадий. С цел понижаване на риска от разпространяване на COVID-19 ще бъде натрапен предел от 1000 души на пистата по всяка време, като включително влизат локални снабдители, медицински екипи и маршали.

До паузата, наложена от пандемията, бяха извършени общо пет старта, като водач в класирането при водачите с 67 точки е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah), втори с 56 е Мич Евънс (Jaguar), а трети с 46 е Александър Симс (BMW i Andretti). При тимовете водачи с 98 пункта са DS Techeetah, втори с 90 са BMW i Andretti, а топ 3 се затваря от Jaguar, които имат 66.

Обявяването на шестте старта в Берлин бе доказано и анулацията на тези в Саня, Рим, Париж, Сеул, Джакарта и Ню Йорк, като те се причисляват към двете лондонски съревнования, които биват анулирани.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР