Прекарвайки повече от две десетилетия в Microsoft, което му донесе

...
Прекарвайки повече от две десетилетия в Microsoft, което му донесе
Коментари Харесай

Качествата, които формират един лидер според изпълнителния директор на Microsoft

Прекарвайки повече от две десетилетия в Microsoft, което му донесе поста на основен изпълнителен шеф в софтуерния колос през 2014 година, Сатя Надела е имал много време, с цел да разбере какво значи да си водач.

На Световния мобилен конгрес в Барселона тази седмица сполучливият началник сведе до три главните качествата, които основават положителния водач.

За него е значимо да открива тези качества с изключение на у хората, с които работи и в самия себе си.

1. Осигурете изясненост

Във време на рецесия или безпорядък хората, които се търсят най-вече, са тези, които могат да предложат изясненост и излаз от обстановката.

" Лидерите имат невероятната дарба да внасят изясненост, там, където тя не съществува. Не може да сте водач и да създавате комплициране ", изяснява Надела.

2. Генерирайте сила

За основния изпълнителен шеф на Microsoft e значимо работата да се прави със пристрастеност и отдаденост. Лидерите основават сила.

Той поучава: " Ако някой пристигна при вас и каже: " Много съм добър, екипът ми също е страховит, само че всички останали не костват. " Този човек не е водач. "

По думите му положителният водач би трябвало да основава сила на всички места към него. Той би трябвало да е в най-хубавата си форма и по този метод да кара хората да го следват.

3. Гонете триумфа при всички положения

Никой не става сполучлив за една нощ. Но съгласно Надела би трябвало да имате поради, че даже когато стигнете до най-хубавото си положение, отново ще има компликации, които би трябвало да преодолявате.

" Последното качество е, че водачите би трябвало да носят триумфа дружно с тях. Не може просто да чакате подобаващото време, с цел да покажете какъв брой сте сполучлив. Имам поради това не е водачество. Трябва да разбирате и да създавате триумфа ", обобщава софтуерният експерт.

Изброените от него качества са тези, коитo Microsoft търси у претендентите си за работа. В компанията окуражават чиновниците да преследват своята пристрастеност и да одобряват своите идентичности.

Това не е първият коментар за водачеството на Сатя Надела. Роденият в Индия водач е изнасял лекции на тази тематика в Университета Чикаго, където получава магистърска степен по бизнес администрация през 1997 година.

Той добавя, още че с изключение на тези три качества, е значимо човек да бъде съпричастен и в специалността, и в персоналния си живот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР