Прекарването на ваканция на вилата е приятно изживяване за много

...
Прекарването на ваканция на вилата е приятно изживяване за много
Коментари Харесай

С котка на вилата: съвети за безопасна ваканция

Прекарването на почивка на вилата е прелестно преживяване за доста фамилии. Спокойствието на природата, бягството от всекидневието и опцията да създадете трайни мемоари го вършат идеално място за бягство.

Ако сте притежател на котка, включването на вашия котешки другар в това премеждие може да усъвършенства преживяването. Осигуряването на сигурността и благосъстоянието на вашата котка обаче изисква известна подготовка и внимателност.

Ето някои съществени препоръки за безвредна и приятна отмора на вила с обичаната ви котка.

Запознайте котката си с околната среда

Преди да тръгнете към вилата, запознайте котката си с нейния носач и направете къси разходки с кола, с цел да им помогнете да свикнат да пътуват. При идването оставете вашата котка да изследва вилата със лично движение. Носете със себе си познати предмети като тяхното легло, играчки и стъргало, с цел да създадете чувство за комфорт.

Обезопасете вилата

Огледайте вилата за евентуални рискове. Уверете се, че стъклата на прозорците и вратите са непокътнати, с цел да попречите на котката си да избяга или да се натъкне на диви животни. Проверете за токсични растения в близост и ги отстранете, в случай че е належащо. Съхранявайте почистващи препарати и химикали отвън обсега.

Създайте несъмнено намерено пространство

 С котка на вилата:

Ако котката ви обича да е навън, създайте сигурна външна зона, където да може да изследва, без риск да избяга. Използвайте колан и каишка за превозване навън под наблюдаване и осигурете покрито пространство, с цел да предпазите котката си от слънцето и дъжда.

Поддържайте поредна рутина

Котките процъфтяват в рутина, тъй че се пробвайте да поддържате времето за хранене, игра и отмора допустимо най-близо до нормалния им график. Това познаване може да помогне за понижаване на напрежението и безпокойството по време на ваканцията.

Идентификация и микрочипиране

Уверете се, че вашата котка има подобаваща идентификация, в това число яка с вашата информация за контакт и етикет, който включва адреса на вилата. Освен това помислете за слагане на микрочип на вашата котка като по-постоянна форма на идентификация.

Медицинска подготвеност

Носете здравната документи на вашата котка, медикаментите и комплекта за първа помощ. Проучете околните ветеринарни клиники или незабавни уреди при положение на непредвидени здравословни проблеми.

Борба с инсекти и паразити при котките на вилата

Вилите постоянно идват със своя дял от инсекти и вредители. Говорете с вашия ветеринарен доктор за подобаващи ограничения за попречване на бълхи, кърлежи и паразити, с цел да предпазите котката си.

Безопасност на водата за котките на вилата

 С котка на вилата: препоръки за безвредна почивка

Ако вилата ви е покрай вода, бъдете деликатни. Котките може да са любопитни към водните тела, само че може да не са мощни плувци. Винаги наблюдавайте котката си към водата и обмислете потреблението на избавителна жилетка за спомагателна отбрана.

Развлечение и обогатяване на котките на вилата

Дръжте котката си ангажирана с интерактивни играчки, пъзели и игри. Това ще помогне за попречване на скуката и ще обезпечи умствена стимулация, изключително в случай че проучването навън е лимитирано.

Комфорт при пътешестване за котките

По време на пътуването до вилата, осигурете комфорта на вашата котка, като поставите нейната кошница в сигурна зона на транспортното средство. Покрийте носача с забрадка или одеяло, с цел да създадете уютна и успокояваща среда.

Довеждането на вашата котка във вилата може да докара до прелестни мемоари и неповторимо преживяване за свързване. Като следвате тези препоръки, можете да гарантирате, че вашият котешки другар ще остане в сигурност, благополучен и удобен по време на ваканцията.

С подобаваща подготовка и концентриране върху благосъстоянието на котката ви ще сте на път да създадете скъпи моменти дружно измежду спокойствието на вилата.

Вижте още:

- Колко часа може да пътуваме с котка;

- Съвети за безвредно пътешестване с котка;

- Пътуване с котката в аероплан - какво би трябвало да знаем?

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР