Прекарваме средно 25 години от живота си в сън. Тази

...
Прекарваме средно 25 години от живота си в сън. Тази
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ти, когато не спиш достатъчно

Прекарваме приблизително 25 години от живота си в сън. Тази числа наподобява внушителна, само че в действителност се оказва, че от ден на ден хора не спят задоволително и се лишават от това по този начин значимо време за релаксация. Какво се случва с тялото ни, в случай че не ни доближава сън? Отговор на този въпрос търси епизод от поредицата „ Знаеш ли по какъв начин ”, предавана в ефира на канала Da Vinci - в .

Липсата на сън се отразява на здравето ни – ставаме раздразнителни и тъжни, имаме проблеми с паметта и концентрацията. Според експертите доста хора спят по по-малко от шест часа на денонощие, което е извънредно нездравословно. Времето, което би трябвало да прекарваме в леглото, е сред 6 и 9 часа – съгласно самостоятелните потребности на индивида.

 сън телефон iStock

Сънят оказва помощ да възвърнем силите си и силата, която сме изразходвали пред деня. Мозъкът и имунната система се възвръщат. Децата пък порастват по време на съня.

Когато не спим задоволително, е по-вероятно да хващаме вируси. Появяват се и сърдечно-съдови проблеми, а кръвното налягане се покачва.

За хората, които поради специалността си, да вземем за пример, не могат да си разрешат да спят задоволително, учените предлагат постоянни дремки. Доказано е, че за 10 минути подремване възвръщаме 155 минути внимание.

 сън iStock

Ако се опитваме да наваксаме изчезналия ни сън през уикенда, това напълно не е толкоз дейно, колкото мнозина си мислят. По този метод, настояват специалистите, възвръщаме единствено способността да се концентрираме и избягаме летаргията. Останалите загуби за организма не се компенсират.

Ключът към потребния сън е да си лягаме едновременно всяка вечер и да спим идентичен брой часове през нощта.

Супер развлечение и безвредна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от , е занимателна и безвредна цифрова среда, която децата елементарно ръководят сами. Телевизионните канали и наличие са особено подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете съгласно неговата възраст, платформата дава възможност и за основаване на голям брой детски профили със занимателна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслаждения на определено наличие на всички устройства.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР