Прекарваме около 14 часа от денонощието у дома, а понякога

...
Прекарваме около 14 часа от денонощието у дома, а понякога
Коментари Харесай

Токсичните вещества, които се отделят в дома ни и причиняват астма, постоянно главоболие и рак, а дори не предполагаме

Прекарваме към 14 часа от денонощието вкъщи, а от време на време и повече. В това време сме изложени на разнообразни източници на замърсяване, без да го осъзнаваме: мебели, мокети, дим, миризми от почистващи препарати…

Токсичните субстанции, които се отделят в интериора, са много, както и рисковете за нашето здраве.

И това е забавно: Бронхиалната астма може да се лекува и през лятото

Защитете дома си от токсични субстанции

Мокетът и линолеумът съдържат формалдехид

Между най-големите замърсители вкъщи са формалдехидът и бензенът, които се съдържат в мокетите, линолеумите, дървените лакирани мебели, пластмасовите предмети, лакове и в доста от почистващите артикули за семейството.
Те се отделят дни, седмици, месеци, години и по този метод повреждат здравето ни.
Опасност: Формалдехидът нападна дихателната система, основава чувство за дискомфорт, води до задръстване на носа, сълзене на очите и раздразнение в гърлото. Предизвиква ринити, бронхити и астма. Бензенът е канцерогенен, когато сме под негово въздействие дълго време.

Съвет: Недостатъчното проветряване пречи да се отстрани вътрешното замърсяване. Отваряйте прозорците по-продължително при ремонт и при покупка на нови мебели и движимости за дома. Почиствайте вградените вентилатори и климатика.

Боите и изолационните материали съдържат олово и азбест

Обновете канализацията и пребоядисайте жилището, тъй като оловото е било съществена съставна част при изработката на канализацията, както и съставна част в боите през 50-те години. Азбестът се е употребявал всеобщо за изолираност до 90-те години. В актуалното строителство тези субстанции са безусловно неразрешени.

Опасност: Присъствието им в дома ви не е толкова рисково, в случай че си стоят в стената. Но при ремонт бихте могли да бъдат вдишани прахуляк и частици от тях.

Съвет: При ремонт слагайте маска, проветрявайте и почиствайте незабавно. Подменете остарялата апаратура и канализация.

Парфюмните свещи и печката на дърва отделят въглероден окис

Вредният газ изпълва голям брой жилища, тъй като се отделя от пепелта, цигарения пушек, парфюмните свещи, без да забравяме камините и печките с дърва. Въглеродният окис се отделя и от апаратурите за отопление на газ, етанол и бензин.

Опасност: Този отровен газ провокира непрекъснато главоболие и възприятие на изнемощялост – действително ни трови, без да го осъзнаваме.

Съвет: Избягвайте дезодоранти, спрейове, свещи, благовонни пръчици и всевъзможни ароматизатори на химическа основа. Ползвайте натурални и биомасла.

Мазетата и пръстеният под отделят радон

Радонът е натурален радиоактивен газ, който се излъчва от пръстта. Той идва от неприятно изолиран под и едва проветрявано помещение. Особено засилен е в регионите, където почвата е вулканична и на гранитна основа.

Опасност: Вдишването на радон може да докара до проблеми с белите дробове, въпреки и в по-лека степен.

Съвет: Ако се опасявате, че равнището на радон в дома е повече от допустимите 1000 бекерела на пространствен метър, подобрете вентилацията на дома и изолирайте пода.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР