Прекарваме най-малко 1/3 от живота си на работното място. Работата

...
Прекарваме най-малко 1/3 от живота си на работното място. Работата
Коментари Харесай

С какъв капитал са стартирали едни от най-големите компании?

Прекарваме минимум 1/3 от живота си на работното място. Работата е не просто източник на приходи, с нея се асоциират триумфът, общественият статус. Важна е за прочувствения комфорт, самочувствието и щастието. Всичко това поражда нужда да практикуваме специалност, която ни носи задоволство. Често обаче действителността е друга – свадлив началник, липса на вероятности за израстване, ниско възнаграждение, сфера, която не ни въодушевява. Част от хората, попаднали в сходна обстановка, мечтаят да започват собствен бизнес, да изградят личен бранд. Онова, което ги стопира, е неправилното разбиране, че печеливша компания се основава с големи капиталовложения. Схващане, което слага бариери пред евентуално сполучливи бизнеси. Едни от най-успешните и огромни компании са стартирали активността си с лимитирани средства или даже с заем.

От количка за хамбургери до 110 милиарда $

Сред 10-те най-скъпи марката през днешния ден е McDonald`s, прави оценка се на над 110 милиарда $ и има повече от 35 000 ресторанта. Историята на компанията стартира през 1937 година, когато братята Макдоналд отварят в Калифорния с извънредно лимитирани средства щанд за бързи закуски, където продават хамбургери за 10 цента. Три години по-късно заменят количката за бърза закуска с ресторант. Броят на обектите им непрестанно нараства. През 1961 година продават марката за 2.7 млн. $ на Крок, който надгражда триумфа ѝ.

Козметиката на една перачка

Първата жена милионер в Америка - Мадам Си Джей Уокър - е родена в семейство на плебеи и изкарва прехраната си като перачка, припечелвайки $ дневно. Бизнеса си с козметични артикули за чернокожи дами започва от нулата, продавайки сама стоките от врата на врата. Постепенно построява мрежа от дистрибутори, отваря фризьорско учебно заведение, козметични салони, фабрика.

Основателят на „ Хонда “ - Сойчиро Хонда - работел като монтьор, бил самообразован и безпаричен инженер. Той заложил бижутата на брачната половинка си и взел дребен заем, с цел да се образова и да сбъдне фантазията си за лична компания.

Още ли чакате финансова непоклатимост, с цел да осъществите фантазията си? Видимо от последния образец – даже сега да сте с финансови усложнения, можете да вземете непретенциозен заем от компании като Vivus.bg и да тръгнете с дребни крачки към върха. Ако в действителност имате фантазия, преследвайте я без оправдания – нужна са единствено непримиримост и целенасоченост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР