Прекарала съм целия си живот в този квартал. Но през

...
Прекарала съм целия си живот в този квартал. Но през
Коментари Харесай

Как се живее в проблемните квартали на Москва

" Прекарала съм целия си живот в този квартал. Но през тези години тук съвсем нищо не се е трансформирало ", споделя Юлия, която отглежда сама трите си деца. 29-годишната жена живее в порутена панелка в Чертаново - един от крайните квартали на Москва.

" Много московчани считат, че Чертаново е квартал на наркозависими и бандити. Мислят, че тук е рисково. Тези страхове не са безпочвени. Но в действителност множеството поданици на квартала желаят да живеят по-добре. Градските управляващи обаче не вършат съвсем нищо за подобряването на изискванията в тази част на града ", споделя Юлия.

Чертаново поражда през 1930-те като работен квартал - за новооткритите тогава индустриални предприятия в южния завършек на съветската столица. След разпада на Съветския съюз обаче доста от тези фабрики банкрутират и биват затворени, а хиляди остават без работа. Държавата е изправена пред купища проблеми и квартали като Чертаново остават на назад във времето. Покрай неналичието на обществени стратегии кварталът последователно запада изцяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР