Прекаляването с препаратите за дезинфекция заради коронавируса е довело до

...
Прекаляването с препаратите за дезинфекция заради коронавируса е довело до
Коментари Харесай

Дезинфектантите докараха бум на екземи

Прекаляването с препаратите за стерилизация поради ковид е довело до взрив на кожни възпаления в последните седмици и месеци.

Много хора са получили контактен дерматит, разгласи пред бТВ доцент Мария Стаева, шеф на клиниката по алергология в Александровска болница.

" Както дезинфектантите унищожават ликвидната обвивка на вирусите, по този начин го вършат и със защитната обвивка на нашата кожа. При прекомерна приложимост кожата става доста по-ранима и се получава по този начин нареченият контактен дерматит. За страдание в този момент много хора имат този проблем - изсушена кожа, напукване, екземи ", изясни доцент Стаева.

Тя предлага овреме да се вземат ограничения за отбрана на кожата от експанзията на химикалите. " След като се употребяват дезинфектанти, да се употребяват и по този начин наречените емолиенти - здравна козметика, кремове, които да дадат лой и влага на кожата ", поучава алерголожката.

Тя разяснява, че и с ръкавиците не би трябвало да се прекалява - би трябвало да се сменят постоянно и да не се носят дълготрайно, в противоположен случай човек може да получи гъбична зараза. " А те и не защищават кой знае какъв брой, тъй като човек несъзнателно допира с тях лицето си, откакто е пипал какви ли не повърхности ", изясни доктор Стаева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР