Прекаленото бързо сваляне на мерките крие рискове. Трябва да спазваме

...
Прекаленото бързо сваляне на мерките крие рискове. Трябва да спазваме
Коментари Харесай

Лекар: Ние сме си избрали тази професия не за да ни пляскат

Прекаленото бързо събаряне на ограниченията крие опасности. Трябва да съблюдаваме отдалеченост и да сме внимателни. Има прекалено много незнайни, с цел да се изричаме самодоволно. Това сподели лекар Красимир Минкин от болница „ Св. Иван Рилски “ по БТВ по тематиката за битката с Ковид-19.
Не би трябвало да споделяме, нито, че е грипче, нито, че е нещо с невиждана гняв. Смятам, че мнението ни би трябвало да е по средата и да сме подготвени това да продължи година. Мерките би трябвало да се разхлабят. Притеснява ме отварянето на граници със страни, които са с рискова част от пандемията. Виждам контрастност сред прекомерните ограничения и много внезапното им прекъсване.

Може да дадем оценка за момента. Успехът на здравната система, която включва лекари и шефове на лечебни заведения и клиники, се оправиха добре. Здравната система се оправи доста по-добре от упованията на обществото. Ако има плюс от тази пандемия е, че доверието в здравната система би трябвало да се увеличи.

Не бих се съгласил с героиризирането на лекарите. Те са избрали тази специалност, не с цел да им пляска някой. Обществото би трябвало да даде оценка на лекарите не като на герои, а като на хора, които са се справили. Беше по-емоционално, в сравнение с трябваше да бъде. като общество се справихме. Успехът не е единствено на ръководещите, а и на обществото. Излизам оптимист от обстановката. Без прекомерни жертви обществото мина през сложна обстановка. Прекалената страст води до настройването на обществото едни по отношение на други. Въпреки това огромна част от обществото резервира успокоение. Трябва да се мисли в вероятност, а не ден за ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР