Прекалено много хора имат допуск до най-пазените тайни на САЩ,

...
Прекалено много хора имат допуск до най-пазените тайни на САЩ,
Коментари Харесай

Призив в Сената на САЩ: Ограничете достъпа до най-секретните документи

Прекалено доста хора имат допуск до най-пазените секрети на Съединени американски щати, по тази причина би трябвало да има централизиран орган, който да следи процеса по засекретяване, съобщи в неделя ръководителят на комисията по разузнаване при Сената на Съединени американски щати във връзка приключването на документи в онлайн чат група, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

На 14 април 21-годишният гвардеец от американската Национална армия на военно-въздушните сили беше упрекнат в, считано за най-сериозния пробив в сигурността на Съединени американски щати след разпространението през 2010 година на над 700 хиляди документи, видеозаписи и дипломатически телеграми от организацията " Уикилийкс ".

Сенаторът демократ Марк Уорнър сподели по американската телевизия Ей Би Си, че може би има прекомерно доста хора, които са с достъп до най-високото равнище на секретни документи, защото над 4 милиона души имат допуск до тази най-класифицирана информация.
Влиятелният пост на сенатора от щата Вирджиния придава тежест на неговите рекомендации в миг, когато администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън изследва по какъв начин се борави с разследваща информация и търси способи за попречване на бъдещи течове. В Съединени американски щати има голям брой служби, които събират разследващи данни и съгласно Уорнър тази обстановка би трябвало да се преразгледа.

Нуждаем се от някой, който да дава отговор за целия развой по подредба и съгласно мен достъпът до тези класифицирани документи би трябвало да е по-ограничен, сподели сенаторът.

Уорнър даде образец с Агенцията за национална сигурност, където в предишното е имало течове на информация и по тази причина в този момент вътрешният надзор лимитира копирането на документи.

Пентагонът назова последния теч на класифицирана информация " съзнателно незаконно действие ", напомня " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР