Прекалено късно наложени карантини, недостиг на тестове, подценяване на сериозността

...
Прекалено късно наложени карантини, недостиг на тестове, подценяване на сериозността
Коментари Харесай

Коронавирус: вече се поставя въпросът за отговорността на правителствата

Прекалено късно наложени карантини, дефицит на проби, подценяване на сериозността на пандемията: в Америка и Европа пораства недоволството от дейностите на държавните управления, упреквани, че не са създали задоволително, с цел да защитят жителите си от новия ковид, обхванал към този момент съвсем целия свят, написа Франс прес.

" Хора, които можехме да спасим, умират, тъй като не могат да бъдат признати в интензивните отделения ", споделя Сара Чинчиля, лекарка в болница в Мадрид.

" Няма задоволително пари, няма задоволително проби, няма задоволително защитни дрехи. Всички в болничното заведение са изложени на голям риск ", споделя Андрю, специализант в психиатрична клиника в Ню Йорк.

От двете страни на Атлантическия океан в страните, където от Ковид-19 починаха хиляди хора, рецензиите са свързани основно с това, че има напора на заболели към лечебните заведения, които обаче нямат задоволително кревати и защитни дрехи.

Властите станаха обект на рецензии поради метода, по който действаха против епидемията: в Испания по тази причина, че до доста късно продължаваха да позволяват събиране на доста хора на едно място, във Франция - поради дефицита на маски, във Англия - поради това, че министър председателят Борис Джонсън, който " стискаше ръцете на всички в лечебните заведения при започване на предишния месец " и неотдавна даде позитивна проба за вируса, доста късно осъзна какво се случва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР