Прекалено изкуствени, неестествени, постановъчни. Селфитата ще останат в миналото. или

...
Прекалено изкуствени, неестествени, постановъчни. Селфитата ще останат в миналото. или
Коментари Харесай

Идва ли краят на селфито?

Прекалено изкуствени, неестествени, постановъчни. Селфитата ще останат в предишното. или понe това плануват психолозите в ново проучване, заяви Die Welt. Учени от университета във Вашингтон провели опит с присъединяване на две групи студенти от разнообразни университети. Първата група от 30 студента попълнила анкетни за себе си и дали на откривателите достъп до 30 от последните си изявления в Instagram. Преди това учените разделили всички фотопортрети на две категории: селфи и фотоси, снимани от различен човек. Втората група от 119 студенти оценявала профилите на останалите в Instagram. Студентите трябвало да оценят фотосите по 13 критерия, да вземем за пример - до какъв брой убеден в себе си може да е индивидът от фотографията, доколко е разговорлив и сполучлив.
Оказва се, че хората, които разгласяват доста селфита провокират неприязън у другите и наподобяват по-малко сполучливи, неуверени и необщителни. Селфито е получавало още по-отрицателна оценка , когато е било фокусирано върху физическия образ на човек, да вземем за пример - той се е наклонил или театралничи пред огледало.
Хората, разгласили фотоси, направени от други, създавали усещане на персони с по-високо самочувствие, по-открити, сполучливи, отзивчиви и приятни.
учените допускат, че фотопортретите, направени от други хора основават по-естествено усещане, защото показаните на тях хора наподобяват по този начин, както и в действителния живот, наподобяват по-малко изкуствени и по-открити, до момента в който селфиатата основават усещане за самовлюбеност и егоизъм.
Дори в случаите, когато два профила имали сходно наличие, отношението към индивида, публикуващ селфи било негативно, отбелязва психологът Крис Бари.
Още през 2017 година проучване на психолозите от Мюнхенския университет сподели, че обичаме да си вършим селфита, само че не обичаме да ги гледаме. Учените нарекоха това " абсурд на селфито " и го свързаха с приписването на отрицателни черти на характера на хората, които постоянно разгласяват селфи, заяви Die Welt.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР