Прекалено интересни месеци предстоят. Това са очакванията на вицепремиера Томислав

...
Прекалено интересни месеци предстоят. Това са очакванията на вицепремиера Томислав
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Финансовият министър на България се казва Владислав Горанов

Прекалено забавни месеци предстоят. Това са упованията на вицепремиера Томислав Дончев, който позволи в студиото на БиТиВи, че събитията от последните дни са не край, а единствено начало.

Към момента финансовият министър на България се споделя Владислав Горанов, уточни Дончев, който не знае министър председателят Борисов да се оглежда за нов финансов министър. Иначе той разяснява всъщност пуснатите от Васил Божков през вчерашния ден скрийншотове на връзка с думите, че и той самият давал непрестанно " скъпи инструкции " на администрацията, която му е подчинена. Това е естествена връзка съгласно оценката на Томислав Дончев, макар че границата била доста тънка, а един министър упражнявал цивилен надзор върху институциите.

Иначе Томислав Дончев работи с Владислав Горанов и няма учредения да не му има вяра.

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи още, че и той, както и Владислав Горанов и Менда Стоянова, е съперник на диференцирането на Данък добавена стойност ставката по браншове, защото това на процедура не води до понижаване на цените за крайните консуматори, действително е помощ за бизнеса и по-трудно се реализира надзор върху събираемостта.

На въпрос дали решението не може да се пояснява като поклон към неточните до този миг, Томислав Дончев съобщи, че самите ресторантьори и хотелиери признават, че огромна част от тях не работят на ярко. Именно в тази посока са поели ангажимент на равнище мощна регулация вътре в браншовата организация. Иначе терзанията на Томислав Дончев, че с една отстъпка може да се отиде на заплаха от преразглеждане на цялостната данъчна система остават. Настоящата данъчна система работи и не е добре да се пипа, счита вицепремиерът.

По тематиката за концепцията за основаване на държавно петролно сдружение Томислав Дончев изясни, че главната цел е страната да навлезе в бранша с акцизните хранилища и да даде условия за същинска конкуренция там. Иначе в по-дългосрочен проект би било добре даже и за потребителя да има бензиностанции по всички автомагистрали както и в отдалечените региони на страната. Това би могло да се реализира като втора цел с тази концепция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР