Прекалено е рано да се говори за причини за тежкия

...
Прекалено е рано да се говори за причини за тежкия
Коментари Харесай

Военният министър: Самолетите са приземени, докато не разберем причината за разбилия се СУ-25

Прекалено е рано да се приказва за аргументи за тежкия авиоинцидент в база Безмер. Има назначена комисия от Военна полиция с моя заповед. Има и военни прокурори на място, които проверяват. Която и версия да бъде изказана сега ще бъде нечиста сделка. Това съобщи на брифинг в авиобаза Безмер служебният министър на защитата Димитър Стоянов, който дружно с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов дойдоха след случая, при който изтребител СУ-25 се разруши при кацане, а водачът съумя да катапултира.

Стоянов заяви още, че сега всички самолети са приземени и няма да се лети, до момента в който не се посочи повода за зародилия случай.

" Чак по-късно ще се набележат мероприятия, ще има занятия с летателния състав и ще се премине към полети ", добави той.

Около 14 часа през днешния ден, при подготвителен полет, по време на кацане, по някаква причина полк. Пейо Дончев е изгубил ръководство, в резултат на което катапултира и самолетът се разрушава. Изтребителят е избухнал в пламъци и е изгорен изцяло.

Военният министър е съумял персонално да беседва с водача.

" Той се усеща относително добре. Транспортиран бе със аероплан " Спартан " до София и е във Военномедицинска академия. Полковник Дончев е доста умел водач, един от най-опитните в българските Военновъздушни сили. Има над 750 часа нальот ", добави Стоянов.

По думите му, щом летецът е съумял да катапултира, парашутът се е отворил изцяло и се е приземил, това значи, че системите за катапулт са работили съвършено. 

" Няма по какъв начин сега да кажем, че има техническа щета или пък че е неточност на водача. Не, сега това ще е нечиста сделка. Нека комисията да си свърши работата и да излезе с първичен отчет. Тогава ще имаме версия. Неизправен аероплан в авиацията не се позволява до полет и това е предписание, което се съблюдава в авиацията ", безапелационен бе военният министър. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР