Прекалено дългото очакване на детската площадка в квартал "Изгрев" огорчи

...
Прекалено дългото очакване на детската площадка в квартал "Изгрев" огорчи
Коментари Харесай

Катерушки от другия край на света бавят нова детска площадка в Пловдив

Прекалено дългото очакване на детската площадка в квартал "Изгрев " огорчи родители. За следващ път майка се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg , с цел да показа казуса. А казусът е, че площадка още няма.

"Здравейте, скъпа редакция. За следващ път се обръщам към Вас с молба за подпомагане. Отново става въпрос за дълго чаканата детска площадка в кв. "Изгрев " в региона на "Преспите ".

Последният път, в който се обърнах към Вас, беше през септември. Проблемът бе, че от началото на лятото стартираха дейности по създаване на детската площадка, като първо се разчисти остаряла такава и по-късно се постави циментова замазка, най-после сложиха и омекотяваща ударите поставка. Всичко това обаче се случваше на час по лъжичка. Идваха по двама служащи за по 2 часа и по-късно си тръгваха. Тъй като построяването се забави толкоз доста - цяло лято, се обърнах към Вас за помощ през септември. Вие говорихте с кмета, който сподели, че построяването се бави, тъй като би трябвало да дойдат уредите (които очевидно ги чакаме от другия завършек на света). Тогава господин кметът сподели, че до края на месец октомври площадката ще е подготвена.

Е, към този момент сме ноември и площадка към момента няма. Навсякъде в другите квартали се откриват площадки за 1 месец, единствено в "Изгрев " това става с дълги молби - от 2013 година насам и цяло лято очакване за 3 уреда.
Моля, кажете, като преместихме стрелките на часовника и към този момент в 17,30 часа става мрачно, аз по кое време да заведа детето си да играе на площадката, като е на градина до това време. Да не приказваме че идва и зима. Надявам се, че и този път ще ми съдействате. "

Наш кореспондент още веднъж се свърза с кмета на регион "Източен " Николай Чунчуков. За страдание догатката, че уредите очевидно се чакат от другия завършек на света, излезе отчасти правилно. 
"Очакваме доставка на оборудванията от Швеция ", съобщи той. По думите му забавянето се е получило поради настоящи проблеми, само че е получил уверението на компанията, че уредите ще дойдат на 27 ноември. Всъщност липсват игрушките, всичко останало е готово - настилката, пейките, оградата, табелите...
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР