Преживяванията са по-популярни подаръци за Свети Валентин от вещите, показва

...
Преживяванията са по-популярни подаръци за Свети Валентин от вещите, показва
Коментари Харесай

Преживяванията по-популярни подаръци за Свети Валентин от вещите

Преживяванията са по-популярни дарове за Свети Валентин от движимостите, демонстрира новото издание на годишното изследване Mastercard Love Index. Анализът показва данни от разбор на разплащателните преводи с кредитни, дебитни и предплатени карти за последните три интервала на Св. Валентин (11–14 февруари 2015–2017).
Според проучването, в интервала към Деня на влюбените разплащанията, свързани с преживяване на прочувствени моменти, се покачват с 6% от 2015 година, а броят преводи с тази цел е повишен с над 17% за същия интервал. Развитието на „ стопанска система на прекарванията “ се движи от устрема към благополучие посредством основаването на прочувствени моменти, а не през закупуването на материални дарове.
Проучването демонстрира, че празничната вечеря на открито е най-популярният подарък за 14-ти февруари с 40% дял от разноските на влюбените и 75% дял от всички преводи за интервала през 2017 година

С 23% са се нараснали преводите през 2017 година с цел пътуване със аероплан или трен, а 22% от общите  разноски през най-романтичното време на годината съставляват тъкмо тези пътувания. Престоят в хотел остава любимец измежду желанията с дял от 27% от разноските.
Средствата, изхарчени за до неотдавна обичайни за Св. Валентин дарове като цветя се намалява с 3%, макар че броят преводи се е нараснал с 14%, което демонстрира, че когато става въпрос за знаците на романтиката, даже едно цвете може да значи доста повече от огромен букет.

Подобна е обстановката и при бижутата – изхарчените средства понижават с 9%, само че преводите се усилват с 10% по отношение на 2015 година Планираме ли деликатно или сме по-скоро спонтанни, когато става въпрос за обичания човек?

Данните демонстрират, че хората към този момент не оставят закупуването на подарък или изненада за последния миг, като по-голямата част (30%) от покупките за Св. Валентин се правят на 11 февруари (48,8 милиона преводи в международен мащаб през последните три години). Малко над една четвърт (27%) от всички преводи сред 11 и 14 февруари са направени точно на самия Ден на влюбените. Тенденцията за онлайн извършване на покупки продължава с голямо нарастване от 136% в броя на електронните преводи от Св. Валентин 2015 до Св. Валентин 2017.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР