Преживява обиски и опожаряването на родната си къща. На 11

...
Преживява обиски и опожаряването на родната си къща. На 11
Коментари Харесай

Краят На Една Епоха. Погребението Ще Е Утре В Гробищния Парк. Почина Една Българска Легенда, С Която Сме Израснали. Снимки

Преживява обиски и опожаряването на родната си къща. На 11 години става ятачка на Разложката партизанска чета, а на 14 години дружно с татко си и двамата си братя влиза в партизанския отряд „ Никола Парапунов “. Нееднократно вижда гибелта в очите.

Губи брат си Асен малко преди 9 септември 1944 година, само че слиза на бял кон в Деня на Свободата в Разлог. След Втората международна война приключва земеделие в Русия. Става лекар по биологически науки и генетика.



Елена Лагадинова бе дългогодишна председателка на Комитета на дамите. Години наред работи неуморно за обществените придобивки на дамите. На нейните старания и поредност се дължи 3-годишното платено майчинство, наложителната имунизация и строителният взрив на детски градини и ясли през 60-те и 70-те години на предишния век.

Общественик и запалянко, Елена Лагадинова бе като непрекъснат извор на лява сила, споделят за нея от разложкото землячество. Животът на Елена Лагадинова, най-малката партизанка, е образец за силата на човешкия дух, за вярата в положителното и красивото.

Поклонението ще се извърши на 05.11.2017г / неделя / от 15.30 ч на гробищния парк в гр. Разлог Почивай в мир, Елена Лагадинова!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР