Преждевременно е да се говори за ефект на нормализация на

...
Преждевременно е да се говори за ефект на нормализация на
Коментари Харесай

Песков: Рано е да се говори за нормализиране на отношенията ни с Украйна

Преждевременно е да се приказва за резултат на нормализация на връзките сред Киев и Москва, само че има мотив за сдържан оптимизъм. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Той съобщи това във връзка обявата на в. " Комерсант ", че Киев е спрял процеса на анулиране на двустранни съглашения с Русия.

" Смятам, че към този момент е прибързано да приказваме за някакъв резултат на нормализация (на връзките сред Киев и Москва) ", съобщи представителят на Кремъл и добави: " Що се отнася до бъдещите вероятности на руско-украинските връзки, по това се работи. Има мотив за много въздържан оптимизъм, само че няма да избързваме с оценките, във всеки случай ни следва доста комплицирана, продължителна, виновна и усилна работа ".

Песков сподели, че излизането на Украйна от доста документи е било в ущърб на ползите на самите украинци, на украинския народ.

Вестник " Комерсант " заяви през днешния ден, като цитира свои източници, че Киев е прекратил процеса на анулиране на двустранни съглашения с Русия и съглашения, чийто участник е Украйна, в границите на Оперативно-наблюдателно дело. Както показва изданието, паузата може да се изясни с това, че екипът на новия президент Владимир Зеленски е ангажиран с решение основно на кадрови въпроси.

Според източник на вестника в съветското външно министерство възобновяването на предходната процедура или отводът от нея покажат дали ще има смяна в двустранните връзки. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР