Преждевременно е да се говори за ефект на нормализация на

...
Преждевременно е да се говори за ефект на нормализация на
Коментари Харесай

Песков е умерен оптимист за отношенията между Русия и Украйна

Преждевременно е да се приказва за резултат на нормализация на връзките сред Киев и Москва, само че има мотив за сдържан оптимизъм. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той съобщи това във връзка обявата на в. "Комерсант ", че Киев е спрял процеса на анулиране на двустранни съглашения с Русия. "Смятам, че към този момент е прибързано да приказваме за някакъв резултат на нормализация (на връзките сред Киев и Москва) ", съобщи представителят на Кремъл и добави: "Що се отнася до бъдещите вероятности на руско-украинските връзки, по това се работи. Има мотив за много въздържан оптимизъм, само че няма да избързваме с оценките, във всеки случай ни следва доста комплицирана, продължителна, виновна и усилна работа ". Песков сподели, че излизането на Украйна от доста документи е било в ущърб на ползите на самите украинци, на украинския народ.

Вестник "Комерсант " заяви през днешния ден, като цитира свои източници, че Киев е прекратил процеса на анулиране на двустранни съглашения с Русия и съглашения, чийто участник е Украйна, в границите на Оперативно-наблюдателно дело, съобщи Българска телеграфна агенция. Както показва изданието, паузата може да се изясни с това, че екипът на новия президент Володимир Зеленски е ангажиран с решение основно на кадрови въпроси. Според източник на вестника в съветското външно министерство възобновяването на предходната процедура или отводът от нея покажат дали ще има смяна в двустранните връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР