Преизбраният за пореден път президент на Беларус Александър Лукашенко няма

...
Преизбраният за пореден път президент на Беларус Александър Лукашенко няма
Коментари Харесай

Германия, Франция и Италия спасиха Лукашенко от евросанкции


Преизбраният за следващ път президент на Беларус Александър Лукашенко няма да бъде включен в санкционния лист на Европейски Съюз , основно заради позицията на Германия, както и на Франция и Италия. Това заяви „ Ди Велт “, базирайки се на свои източници, съобщи БГН Европейски Съюз .

Берлин, Париж и Рим обявиха, че „ макар всички условия, каналите за връзка с Лукашенко би трябвало да бъдат отворени “, защото съгласно тях включването му в черния лист би означавало цялостно преустановяване на разговора с Минск. На първо място балтийските страни и Полша бяха за въвеждането на ограничаващи ограничения против беларуския водач.

В средата на август стана известно, че по отношение на митингите в Беларус Европейски Съюз обмисля лист с 15-20 беларуски чиновници, на които ще бъде неразрешено влизането на територията на общността и достъпът до европейската банкова система. Санкциите на Европейски Съюз против Беларус за нарушавания на правата на индивида бяха в действие от 2004 до 2016 година, през годините черният лист се разширяваше и намаляваше, от време на време нараствайки до 130 души. През септември 2008 година Европейският съюз замрази глобите, само че по-късно възобнови действието им и даже ги ускори след президентските избори през 2010 година в републиката.

На неофициална среща в Берлин на 27-28 август външните министри на страните от Европейски Съюз взеха решение да завършат процедурата по наказания против Беларус допустимо най-скоро. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР